Baro Londra Üniversitesi’nin Elçi raporunu açıklıyor

Baro Londra Üniversitesi’nin Elçi raporunu açıklıyor
Diyarbakır Barosu, elçi soruşturma dosyasına katkı sunmak amacıyla Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Arckitecture’a hazırlattıkları ve daha öncesinde Başsavcılık ve Adalet Bakanlığı ile de paylaştıkları raporu bir brifingle kamuoyuna açıklıyor.

Tigris Haber- Raporda Elçi’nin öldürüldüğü ana ilişkin tüm ses, video, basın yayın arşivi, tanık ifadeleri ve açık kaynaklardan edinilen bilgilerle ve olası şüpheliler yer alıyor.

te.jpg

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 3 yılı aşkın bir zaman geçti.

Üç yılda Elçi, soruşturma dosyasında bir arpa boyu yol alınmazken, Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle toplanan bilgi ve belgeler Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Arckitecture’a gönderildi.

Londra’da bilimsel veriler ışığında yapılan çalışma geçtiğimiz Aralık ayında Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın öncülüğünde bir heyet tarafından Cumhuriyet Başsavcı Kamil Erkut Güre'ye sunuldu. Baro heyeti ayrıca, savcılığa sundukları raporu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir araya gelerek de paylaştı. Adalet Bakanlığı'na verilen raporda, Diyarbakır Barosu tarafından İngiltere'nin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü'ne hazırlanan ve Elçi’nin öldürüldüğü ana ilişkin tüm ses, video, basın yayın arşivi, tanık ifadeleri ve açık kaynaklardan edinilen bilgilerle ve olası şüpheliler yer alıyordu.

Diyarbakır Barosu, Elçi dosyasında etkili bir soruşturma yapılması adına 14 Aralık 2018’de soruşturma dosyasına sunduğu raporun ardından her hangi bir gelişme yaşanmadığı taktirde söz konusu raporu 8 Şubat’ta kamuoyu ile de paylaşacaklarını açıklamıştı.

Baro, herhangi bir gelişme yaşanmaması üzerine soruşturma dosyasının akıbeti hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yarın saat 13:30’da adliye önünde yapacakları rutin açıklamanın ardından Demir Otel’de düzenleyecekleri bir brifingle raporu kamuoyu ile paylaşacak. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.