Baro’dan Erbil’e gözlemci heyet

Baro’dan Erbil’e gözlemci heyet
Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen’inde aralarında bulunduğu bir grup avukat, gözlemci sıfatı ile 25 Eylül tarihinde Erbil’de yapılacak bağımsızlık referandumunu takip edecek.

 

 

Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, yönetim kurulu üyeleri Mahsun Batı ve Neşet Girasun’ndan oluşan heyet Erbil’e gitti. Barodan yapılan yazılı açıklamada, “Baromuz 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürdistan Federe Bölgesinde yapılacak olan Bağımsızlık Referandumunu resmi gözlemci sıfatıyla takip etmek ve sonrasında referandum sonuçları ilgili rapor hazırlamak için geldiği Hewler’de bugün Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonunu ( The Independent High Elections & Referendum Commission) ziyaret etti. Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Mahsum Batı, Av. M. Neşet Girasun ve Baro üyelerimizden oluşan gözlemci heyetimiz gözlemci kartlarını teslim aldı.

Komisyon Başkanı Handreen Muhammed Salih, Komisyon Genel Direktörü Karwan Celal ŞAH, Komisyon Sözcüsü Şirwan Zırar ve Komisyonun İdari sorumlusu Serbest Müftü ile birer görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerde; Heyetimiz seçmen sayısı, sandık sayısı, seçim bölgeleri, seçim mevzuatı hakkında bilgi aldı” ifadelerine yer verildi.

Dilek AKIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.