Baronun eylemi 111. haftada

Baronun eylemi 111. haftada
Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Avukat Tahir Elçi, ölümünün 111. haftasında Adliye Sarayı önünde meslektaşları tarafından oturma eylemi yapılarak anıldı.

Etkinlikte konuşan Baro Başkan Yardımcısı Avukat Sertaç BULUTTEKİN şunları söyledi;

“Bugün Başkanımız Tahir Elçi’yi anmak ve Tahir Elçi cinayeti hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi için Diyarbakır Adliyesi önünde 111. Kez toplanmış bulunmaktayız. Tam 26 aydır kararlı bir irade ile adalet taleplerimizi ve beklentimizi buradan dile getiriyoruz.

Değerli Basın Emekçileri;Tahir Elçi’nin öldürülmesinden bu yana geçen uzun süre zarfında, maalesef adalet adına tatmin edici, makul bir gelişme yaşanmadı.Bu konuda toplumun ve bizlerin ciddi beklentilerinin olduğu izahtan varestedir. Malumunuz olduğu üzere, geçen hafta Tahir Elçi cinayetine ilişkin bazı açıklamalar yapıldı. Bunlardan biri de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaydı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturmanın, sonucu nereye uzanırsa uzansın etkin bir şekilde yürütüleceğini karalılıkla ifade etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının bu karlı ifadelerinin biran önce somut yansımalarının olmasını da görmek istemekteyiz.Ancak; Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturmada, geçen uzun süreye rağmen henüz olayın aydınlatılmamış olması karşısında, geç gelen adaletin adalet olmayacağını da hatırlatmak durumundayız. Diyarbakır Barosu olarak, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için yapılacak tüm çalışmalara katılmak ve destek sunmak konusundaki irademizin de mutlak olduğunun bilinmesini isteriz.

Değerli Basın Emekçileri, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması adına mevcut kararlı duruşumuzu, amaç hâsıl oluncaya kadar hiçbir eksilme olmadan sürdüreceğimizi ifade ederek, başta Sizler ve buradaki katılımcılar olmak üzere, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için çaba sarf eden ve gönülleri adaletten yana olan herkese teşekkür ederiz.” açıklamanın ardından 5 dakika oturma elemi yapan avukatlar sessiz bir şekilde dağıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.