Baroya eş başkanlık geliyor!

Baroya eş başkanlık geliyor!
Diyarbakır Baro Başkanlığına aday olan avukat Feride Laçin, seçilmesi durumunda eş başkanlık sistemini hayata geçireceğini söyledi.

İlyas AKENGİN

Diyarbakır’da 25-26 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Diyarbakır Barosunun 44. Olağan Genel Kurulunda yarışacak adaylar seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 3 adayın yarışacağı seçimlere sayılı günler kala Baronun kadın başkan adayı Feride Laçin, bazı köklü değişikliklere imza atacağını söyledi.

Seçilmesi durumunda ilk işinin eş başkanlık sistemini aktifleştirmek olacağını belirten Laçin, "Aday olmamda en büyük etkenlerden biri baronun kuruluşundan buyana kadın bir başkan tarafından yönetilmedi. Kadınlarla birlikte bu ilki yaşatmak istiyorum. Tabi gelirken hem kadınlar, hem de baromuz için çok ciddi projelerimiz var. Örneğin bölgemizin bir çok yerinde belediye ve bazı sivil toplum kuruluşlarında eş başkanlık sistemi var. Seçilirsem bende eş başkanlık sistemini aktifleştirmeyi hedefliyorum. Bu resmi olarak mümkün olmasa bile fili anlamda bunu hayata geçireceğiz. Yine Bunun yanı sıra IŞİD saldırıları sonrası Şengal ve Rojava'dan gelen mültecilerle ilgili baromuz bir mülteci komisyonu kurmalıydı, bu komisyonu kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Kadınların desteğini bekliyorum

Seçilmesi durumunda baronun tüm sorunlarıyla ilgileneceğini belirten Laçin, "Başta kadın avukatların ve baromuzdaki tüm sorunların çözümü için aday olmaya karar verdim. Ayrıca bir ilki gerçekleştirmek için aday oldum, çünkü 87 yıllık baro tarihinde bir kadın başkan yok. Bu ilki gerçekleştirmek için aday oldum, arkadaşlarımız bu göreve bizi layık görürlerse çok sayıda projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Buradaki köklü değişiklikler için başta kadın avukatlar olmak üzere herkesin desteklemesini istiyorum. Kentimizde ne yazık ki kadın cinayetleri, cinsel istismar ve töre geri kadınlar öldürülüyor. Kadınların öldüğü ve yok sayıldığı kentimizde ne yazık ki baromuzun kadın komisyonu da aktif değil, bu komisyonu aktif hale getirip, kadınların sorunlarını ele alıp çözmeyi hedefliyoruz. " dedi.

25-26 Ekim tarihinde 20. başkanını seçecek olan Diyarbakır Barosunda, mevcut başkan Tahir Elçi, Feri Laçin ve Sinan Tanrıkulu yarışacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.