'Barzani'nin ziyareti AKP'ye hizmet ediyor'

'Barzani'nin ziyareti AKP'ye hizmet ediyor'
Barzani'nin Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Amed'e gitmesinin Kürt halkının ulusal çıkarlarına hizmet etmediğini belirten Goran Hareketi Hewler Temsilciliği Rebin Ömer, "Amed'de bir görüşme olacaksa oranın temsilcileri var, görüşme onlarla olmalıydı"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın daveti üzerine Cumartesi günü Amed'e gitmesi beklenen Federal Kürdistan Bölgesi başkanı Mesut Barzani'nin ziyareti, Kürt bölgesinde tepki topluyor. Barzani'nin Amed ziyaretinin AKP'nin bir seçim propagandası olduğunu söyleyen Goran Hareketi'nin Hewler Temsilciliği Basın Sözcüsü Rebin Ömer, bu ziyaretin Kürtlerin çıkarına olmadığını, hatta Kürt mücadelesine ve ulusal birliğine daha fazla zarar vereceğine dikkat çekti. Ömer, Barzani'nin Erdoğan ile Amed'de değil de Ankara'da görüşmesinin normal bir diplomatik ziyaret olarak ele alınabileceğini, ama Amed'de bir görüşme yapması gerektiğinde o zaman oranın temsilcileriyle görüşme yapmasının doğru olacağının altını çizdi. 

Barzani'nin daha önce BDP ve Amed Belediye başkanlığı tarafından birçok sefer Amed Newroz'una davet edildiği halde gitmediğini hatırlatan Ömer, "Bu ziyaretin Ankara'ya değil de Amed'e yapılması süreci daha fazla krizli ve sorunlu bir hale getiriyor. Çünkü Türkiye devletiyle Kuzey Kürtleri arasında bir görüşme süreci var. Bu süreçte Sayın Barzani'nin Amed'e gitmesi Erdoğan için bir reklam olacaktır. Bir Kürt lideri olarak, Federal Kürdistan Bölgesinin başkanı olarak Amed'de böyle bir görüşme yapması Kuzey Kürdistan'da süreci daha da sıkıntılı bir hale sokacaktır. Bakıyoruz Türkiye Rojava sınırına duvar örüyor. Böylesi bir durumda Sayın Barzani'nin ziyareti Kürt halkının çıkarına olmayacaktır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.