Başbakan Erdoğan HSYK’dan geri adım yok

Başbakan Erdoğan HSYK’dan geri adım yok
Erdoğan'ın sözleri şöyle;

Basın mensuplarının HSYK ile ilgili sorularını cevaplandıran başbakan Erdoğan; ‘’Ben de gazetelerde okuyorum. Bizim HSYK ile ilgili düzenlememizde bir geriye çekme söz konusu değil.Sadece komisyonda düzenlemeler yaptık. O da tavsiyeler üzerine olan değişikliklerdi. Ama HSYK'yı geri çekmemiz söz konusu değil

-Burada şu var. Arzu ederdik mi HSYK ile ilgili bu düzenleme bir anayasal düzenleme olsun.’’ Dedi.

 

Cumhurbaşkanının HSYK teklifini geri çekin diye bir talebi olmadığını da bifade eden Erdoğanİ; ‘’.Bunla ilgili grup başkanvekillerimiz partilere ziyarette bulundu. Malesef onlardan olumlu netice alamadık. Bu kez biz yasal düzenlemeye gittik. Komisyonlarda  arzu edilmeyen durumlar oldu. 22 maddelik düzenlemeyi Meclis'ten geçirmekte kararlıyız. 2-3 maddeyle ilgili ileride düzenleme olabilir. Belki 1-2 madde daha ilave olur. Adalet akademisiyle ilgili maddeleri geçirmekte kararlıyız.’’ Şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Adaylarının Açıklanması

Bu hafta sonuna kadar Ak Partinin büyükşehir ilçe adaylarını da  açıklanacağını kaydeden başbakan; ‘. Önümüzdeki hafta da diğer illerin ilçelerinin açıklamasını bitirmeyi planlıyoruz.Meclis'teki kavgalar konusunda tahrik ediliyoruz. Hoş bir durum değildi. Tasvip etmiyoruz. CHP'lilerden özür dileme gibi düşüncem yok. Aileme hakaret edenler önce benden özür dilesin.’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.