Başbakan Yıldırım: Sayın Trump'ı Tebrik Ediyoruz, Gülen'i İade Etsin

Başbakan Yıldırım: Sayın Trump'ı Tebrik Ediyoruz, Gülen'i İade Etsin
Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik etti. Trump'a çağrıda bulunan Başbakan, "Gülen'i iade edin, yeni bir sayfa açalım" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ı tebrik ederek bir de çağrıda bulundu: "İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz."

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"SAYIN TRUMP'I TEBRİK EDİYOR, BAŞARILAR DİLİYORUZ"

"Bugün bir yıldır bütün dünya kamuoyunu meşgul eden ABD'de seçim sonuçlandı. Seçim sonucu, birçok insanın düşündüğünün aksine farklı şekilde gerçekleşti. Donald Trump yeni başkan olarak ABD'nin 45'nci başkanı olarak seçildi. Sayın Trump'ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarmış bir şekilde, Türkiye'nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur."

 

"YENİ BAŞKANA BURADAN AÇIKÇA ÇAĞRI YAPIYORUM"

"ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.