Başbakan Yıldırım: Tuğluk'un cenazesine yapılan birkaç kişinin provakasyonudur

Başbakan Yıldırım: Tuğluk'un cenazesine yapılan birkaç kişinin provakasyonudur
Başbakan Binali Yıldırım, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıy ilişkin "Birkaç kendini bilmez kişinin provakasyonu" yorumu yaptı.

 

Yıldırım, saldırıdan sonra mezarından çıkarılarak Tunceli'ye götürülen Hatun Tuğluk'un cenazesi ile ilgili şunlar söyledi:

"Bu cenazenin defniyle ilgili yaşanan olay asla ve asla kabul edilemez. Kendini bilmez birkaç kişinin ortaya koyduğu bir provokasyondur. Zaten valimiz, bakanımız bize bilgi vererek meseleyi hallettiler. Burada bitmiyor, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, gözaltılar sorgulamalar var. Tabii ki bu işin sorumluları kimse bulunacak gereği yapılacak. Kimsenin düşüncesi olmasın. Terörle mücadelede ayrı bir şeydir, birliğimizi kardeşliğimiz bozmaya çalışan bizi birbirimize düşürmeye çalışan provokasyonlara asla ve asla izin vermeyiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in gözaltına alınmasına ilişkin olarak da şunu söyledi:

"Bu, yargının bir işidir. Tabiatıyla dosya içeriği nedir, neyle suçlanıyor, bunu bilmediğimiz için burada daha fazla değerlendirme yapmak doğru olmaz. Ümit ederim, gerekli yasal işlemler sonucu isabetli karar verilmiş olur."

'VAKİT VARKEN YANLIŞTAN DÖNÜN'

Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapacağı ve Kerkük'ü de içine dahil eden bağımsızlık referandumuna ilişkin, IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye 'dostça bir çağrı' yapıldığını söylerken, şunları ifade etti:

"Hala vakit varken bu yanlıştan dönün. Aksi halde tabii ki bölgede zaten büyük sorunlar var, PKK ile DEAŞ ile mücadele var ve yıllardan beri devam eden Suriye'deki iç savaş var. Bütün bunlar devam ederken yeni bir sorun alanı oluşturmak en başta orada yaşayan Kürt kardeşlerimize en büyük zararı verir, en büyük haksızlıktır. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğünü, anayasasında belirtilen Kürdistan federal yapısını değiştirecek herhangi bir adımın atılmasına karşıdır."(Kaynak:Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.