Başkan Kaya, vatandaşlarla dertleşti

Başkan Kaya, vatandaşlarla dertleşti
Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Birsen Akat Kaya, Yeniköy mahallesinde ziyaret ettiği kıraathanelerde vatandaşlarla nostaljik odun sobası önünde birlikte çay yudumlayıp sorunlarını dinledi.

 

Vatandaşların en fazla sorduğu konu taşeron işçilerin kadroya alınması süreci olurken Başkan Kaya, bu konuda sürecin başladığını dile getirdi. Kendi konumu ile ilgili de konuşan Kaya,”Bizim için zor bir süreç ama ben bu kentin evladı olarak vicdanen rahatım” dedi.

Akşam iki kıraathaneyi ziyaret etti

Bağlar Belediye Başkanı Birsen Akat Kaya, önceki akşam Yeniköy mahallesinde iki kıraathaneyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan yardımcılarıyla beraber vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Kaya, daha sonra nostaljik odun sobası önünde vatandaşlarla sohbet etti, ilçenin ve mahallenin sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların ikram ettiği çayları yudumlayan Kaya, bir yandan da can kulağı ile sorunlarını dinledi, samimi şekilde cevaplar verdi, çocukluğunun Alipınar’da geçtiğini, ailesinin halen burada yaşadığını dile getirerek kendisini ve ailesini tanıyan vatandaşlarla geçmişi yad etti.

‘Vicdanen rahatım’

Vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kaya, bu ziyaretleri sık sık yaptıklarını dile getirdi. Kendisini hiçbir zaman halktan soyutlamadığını belirten Kaya,”Bizim ailemiz, geçmişimiz bu şehirdedir. Çok şükür bizi de ailemizi de hemşerilerimiz tanıyor. Buralara gelince bambaşka bir hava oluyor benim için. Makamlar bugün var yarın yok ama biz bu halkın içinde hep olacağız. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bazı şeylerin takdirini tarih ve zaman ortaya koyacak. Neyi doğru yapıp yapmadığımız zamanla anlaşılacak. Ben şahsen vicdanen rahatım. Görevimizin sonuna kadar halkımızın hizmetinde olup, onların sorunlarına çözüm üretmeye çalışacağız” dedi.

Bağlar Belediyesi’nde 800 taşeron işçisi

Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Kaya, sorunları çözmek adına her türlü gayreti ortaya koyacaklarını kaydetti. Vatandaşların en fazla bilgi istediği konuların başında taşeron işçilerin kadroya alınması oldu. Belediye bünyesinde 800 taşeron işçisi olduğunu anlatan Kaya,”Taşeron işçilerinin kadroya alınması süreci başladı. Belediyelerdeki işleyiş biraz daha farklı. Belediyelerde sözleşme olayı var, süresi de 3 yıldır ve bu süre sonunda yenilenecek. Sınav süreci devam ediyor. Başvuruları alıyoruz şu an. Sınav ve değerlendirme sürecinden sonra güvenlik soruşturması yapılacak devletin ilgili birimleri tarafından. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayanlar sözleşmeli kapsamına alınacak” diye konuştu.

Saffet AZBAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.