BAŞKAN ÖZGÖKÇE’DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE AGUA PARK VE HAVUZ ÖDÜLÜ

BAŞKAN ÖZGÖKÇE’DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE AGUA PARK VE HAVUZ ÖDÜLÜ
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak, sömestri tatili boyunca Aqua Park ve havuzda ücretsiz olarak faydalanma imkânı sağlıyor.

 

 

 

 

 

  Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminde, başarılı öğrencilere iki hafta boyunca kapalı havuzda gönüllerince eğlenme imkânı sağlıyor. Belediye tarafından evlerinden alınan öğrenciler, havuzda yüzdükten sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Özellikle kırsal kesimlerde oturan ve sosyal aktivelere katılma imkânı bulamayan öğrencilerin, sömestri tatilini verimli geçirmelerine imkân sağlamayı hedefleyen Tuşba Belediyesi, daha önce de ilçenin akademik başarısını artıran öğrencileri sinemaya götürmüştü. Bu güne kadar hiç Aqua Park’a gidemeyen öğrencilerin de program çerçevesinde böyle bir imkâna kavuştuğunu belirten Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, amaçlarının öğrencilerin başarılarını artırma yönünde hem motivasyonlarını artırmak hem de sağlıklı bir hayat için yüzme sporuyla obeziteye karşı savaşmak olduğunu söyledi. Özgökçe, “Çalışma ve dinlenme arasındaki dengeyi kurmak için bizler de böyle bir uygulamaya geçtik. Öğrencilerimiz yaklaşık beş aylık yoğun ve tempolu bir dönemde ciddi bir şekilde ders çalışıp üstün başarı sağladılar. Bizler de yerel yöneticiler olarak, onlara uygun sosyal şartları sağlayalım, dedik. Ders zamanında öğrencilerimize yönelik LGS ve TEOG deneme sınavları yaptık. Tatilde de başarılı öğrencilerimizin Aqua Park ve havuzdan faydalanmalarını sağlıyoruz” dedi.

  İnsan odaklı yönetim sergilediklerini ve ‘Gelecek seçim için değil, gelecek nesiller için belediyecilik’ anlayışıyla hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Başkan Özgökçe, “Geleceğimizi emin ellere teslim etmek istiyoruz. Bu sebeple eğitime her zaman öncelik verdik” şeklinde konuştu.

  Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ise, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirtti. Eğitim alanında çok farklı projelerinin olduğunu anlatan Bekiroğlu, “Elbette ki eğitim ve öğretime katkı sağlayan projelerimizin yanında, başarılı öğrencilerimizi de ödüllendirmemiz gerekir. Bu yıl lisedeki başarılı olan öğrencilerimizin moral ve motivasyonları için Aqua Park ve havuzda eğlenme imkânı sağlıyoruz. Erkek öğrenciler, erkek eğitmenlerimiz tarafından pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, saat 10.00 ila 17.00 arasında; kız öğrencilerimiz ise bayan eğitmenlerimiz nezaretinde, salı ve perşembe günleri aynı saatler arasında havuzdan faydalanabilecektir. Böylelikle erkek ve kız öğrencilerimiz farklı zamanlarda, havuzda yüzme fırsatı bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

  Aileler ise çocuklarının ilk kez ödüllendirildiği belirterek, “Başkan Fevzi Hoca’dan Allah razı olsun. İmkânlarımız olmadığından bir türlü gözbebeğimiz ve yaşama nedenimiz olan çocuklarımıza bu imkânları sağlayamıyorduk. İnşallah Tuşba Belediye Başkanımız ve çalışanları, gelecek dönemde de bu çocuklarımıza daha çok eğilecek ve onları sahipleneceklerdir” dedi.   (İHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.