Başkanın güzergahında patlama: 3 yaralı

Başkanın güzergahında patlama: 3 yaralı
Ceylanpınar İlçesi’nde, Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta patlama meydana geldi, olayda 3 polis memuru yaralandı. Ceylanpınar İlçesi’nde, Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta patlama meydana geldi

ŞANLIURFA - Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da düzenlediği mitinge katılan Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar'a dönerken, ilçeye girişinde, aracının geçtiği sırada patlama meydana geldi.

3 polisinin yaralandığı öğrenilen olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın aracının geçtiği güzergahta meydana gelen patlamayla ilgili bölgede incelemelerde bulundu.  Küçük'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Faruk Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, eşlik etti. İncelemelerin ardından Atilla'nın konutuna geçen Vali Küçük ve beraberindekiler, bir süre basına kapalı görüştü.

Öte yandan, olayda hafif yaralandığı belirtilen 3 polis memuru, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın ardından ilçeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi yönlendirildi.

“Kimsenin yanına kar kalmayacaktır”

Vali Küçük, daha sonra, Belediye Başkanı Atilla'yı konutunda ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bir süre Atilla'dan bilgi alan Küçük, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vali Küçük, olayda ölü bulunmadığını ve 3 polisin hafif yaralandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Patlamanın şiddeti görülüyor. Hemen çalışmaya başladık, Şehir içinde ve dışında gerekli operasyonları şu anda yapıyoruz. Kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Bu ilçenin huzur ve güvenliğinden kimse endişe etmesin. Detayları tetkik ediyoruz. Aracı ve bomba düzeneğini, sahibini değerlendiriyoruz. Polisimiz ve uzman ekiplerimiz bütün detayları inceliyor. Öyle ciddi bir yaralı yok. 3 polisimizin hafif yaralı olması bizim için teselli. Başkanımıza, ilçemize ve polislerimize geçmiş olsun diliyorum.''

Belediye Başkanı Menderes Atilla da Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'daki programına katıldığını anımsattı. Atilla, olayın, programın sona ermesinin ardından geldiği Ceylanpınar ilçesi girişinde meydana geldiğini belirtti. Bir petrol istasyonu yakınlarında önlerindeki aracın patladığını dile getiren Atilla, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Bunun üzerine korumalarım hemen beni araçtan indirdi. Ben araçtayken de bize karşı taraftan karanlık bir bölgeden ateş açtılar. Biz ters istikamete girdik, polis arkadaşlar beni petrolün içine aldı. Allah belalarını versin, kimseden korkmuyorum. Canı veren Allah, alan Allah'tır, hiç kimseden korkumuz yok. İnsan bu dünyaya bir defa gelir. Maneviyatım öyledir. Onlardan korkmuyorum, ellerinden geleni yapsınlar. Biz burada seçimi ne zorla ne de hileyle aldık ama onlar bunu yapıyorlar. Onları önce Allah'a daha sonra da halkımızın vicdanına havale ediyorum.'' (aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.