Başsavcıdan Tahir Elçi açıklaması

Başsavcıdan Tahir Elçi açıklaması
DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Tahir Elçi'nin davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başsavcı Güre, "ELÇİ SORUŞTURMASININ SONU NEREYE VARIRSA VARSIN NİHAYETE ERDİRECEĞİZ" dedi.

Başsavcı Güre, yürütülen soruşturma ile ilgili basın üzerinden kamuoyu ile paylaşmak istemediklerini ancak soruşturma konusunda Elçi'nin eşi, avukatı ve Baro yönetiminin bilgilendirildiğini de ifade ederek, "Bu soruşturmanın sonu nereye varırsa varsın nihayete erdireceğiz" ifadelerinde bulundu

28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturma ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü; "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28/11/2015 tarihinde öldürülmesi olayı ile ilgili yürütülmekte olan soruşturma devam etmektedir. Diyarbakır Baro Başkanlığınca her cuma günü yapılan basın açıklamada belirtilenlerin aksine yürütülmekte olan soruşturma tüm şeffaflığı ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi ve Avukatlarından oluşan heyet ile paylaşılmış, soruşturma ile ilgili sürekli toplantı yapılarak bilgilendirme yapılmış ve taleplerinin tamamının karşılanmıştır. Resen de yapılması gereken soruşturma işlemlerine devam edilmektedir. Tüm aşamalardan Diyarbakır Barosu, Türkan Elçi ve Avukatlarının bilgisinin olduğu hususunu belirtmek isteriz. Diyarbakır Barosu Başkanlığının 'dosyanın sürüncemede bırakıldığı, örtbas edildiği' yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.