Başsavcılık, Deniz Naki Hakkında Soruşturma Başlattı

Başsavcılık, Deniz Naki Hakkında Soruşturma Başlattı
2. Lig ekiplerinden Amedspor'da forma giyen Deniz Naki hakkında "Galibiyeti topraklarımızda zulümde hayatlarını kaybedenlere adıyoruz." ifadeleri nedeniyle soruşturma açıldı.

 

 

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler'in futbolcusu Deniz Naki'ye, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

"AMEDSPOR OLARAK BOYUN EĞMİYORUZ"

Amedspor, 31 Ocak tarihinde Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek final maçında Bursaspor'u kendi sahasında 2-1 mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Maçın 65. dakikasında gol atan Amedspor oyuncusu Deniz Naki, maçın ardından Twitter hesabına, Amedspor olarak boyun eğmediklerini, galibiyeti kuşatma altında olan Sur'da hayatlarını kaybedenlere ve yaralılara adadığını yazmıştı. Yaptığı bu paylaşımdan dolayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Deniz Naki'ye, şikayet üzerine, soruşturma açıldı.

Deniz Naki'nin söz konusu paylaşımı ise şöyle:

"BU GALİBİYETİ 50 GÜNDEN FAZLADIR ZULÜMDE HAYATLARINI KAYBEDENLERE ADIYORUZ"

"Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesine zor bir dönemde halkımıza ufakta olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık.Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kayıp eden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi!(Yaşasın özgürlük)"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.