Batıdan, Diyarbakır fuarına gelen firmalar memnun…

Batıdan, Diyarbakır fuarına gelen firmalar memnun…
Diyarbakır’da gerçekleştirilen Ortadoğu Ahşap İşlemeleri Makineleri, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi ve Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayileri Fuarları’na katılan firmalar, bölgeden talep olduğu için, fuardan memnun olduklarını ifade etti.

Gencer ARPACI

Diyarbakır’da, 5. Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı ile 4. Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri ve Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarları açıldı. 1 ve 4 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilere açık olan fuar, her gün yüzlerce yurttaş tarafından ziyaret ediliyor. Batıdan ve bölgeden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda, elektrik, elektronik sistemler, plastik üretim makineleri, kesici delici takımlar, el aletleri, aksesuar, döşemelik kumaşlar, kapı, pencere, hırdavat ve ahşap teknolojisi gibi ürünler sergileniyor.

İki yıldır, Kayseri’den gelip fuara katıldığını belirten Mustafa Kara, geçen sene TÜYAP tarafından davet edildikten sonra fuara katıldığını ve memnun kaldıklarını kaydederek, “Bu fuar dört yıldır yapılıyor. Biz iki yıldır, hırdavat ve modeller üzerine fuara katılıyoruz. Fuarın başlamasıyla birlikte bölge ile ticaretimiz başladı. Onun için bu fuarı ciddi anlamda önemsiyoruz. Firma olarak belli başlı ürünleri burada tanıtıyoruz. Ama müşterimiz farklı ürünler istediğinde onları da getirtiyoruz” diye konuştu.

Ahşap işleme makinelerin üretimi yapan bir firmanın Genel Müdürü olan  Emin Tosun ise, Diyarbakır ve bölgede inşaat ve Ahşap sektörünün yeni geliştiğini ve talebin fazla olması nedeniyle fuara katıldıklarını kaydederek, “İnşaat, ahşap ve elektronik teknolojisi bölgede yeni gelişmeye başladığı için talep çok fazla.  Açıkçası Diyarbakır ve bölge beklentimizin ürerinde bir talepte bulunuyor. Bunun için memnunuz. Fuara katılmamızın amacı öncelikle  para kazanmak değil, bölgeye açılmaktır. Biz şimdilik çok fazla bir beklenti içinde değiliz. Uzun vadede her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.