Batman havalimanı Eylülde tadilata giriyor

Batman havalimanı Eylülde tadilata giriyor
Batman Havalimanı’nın Eylül ayında tadilata alınması nedeniyle yolcular, 5,5 liraya Diyarbakır Havalimanına getirilip götürülecek.

TİGRİS HABER - Batman Havalimanı'nda bulunan tek pist Eylül ayında bakıma alınacak. Havalimanının kapalı olmasından ötürü yolcular, en yakın havalimanı olan Diyarbakır Havalimanına yönelecek. Vatandaşların mağdur olmaması için Belediye tarafından eylül ayı boyunca uçak yolcularına 5,5 liraya ring hizmeti verilecek.

En düşük otobüs tarifesiyle Diyarbakır Havalimanına hizmet vereceklerini söyleyen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, eylül ayı aynı zamanda Batman Havalimanı için pistin yenilenmesi ayı olacağını söyledi.

Yaklaşık bir aylık bir dönem boyunca uçakların iniş-kalkışa kapalı olacağını belirten Vali Canalp, "Bu süre zarfında bizde Batman Belediyesi olarak belli otobüslerimizi Diyarbakır Havalimanı ile Batman’ın içine ring şeklinde hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımız belediyemiz sınırları içerisindeki en düşük otobüs ücret tarifesiyle, uçak biletlerini göstermek suretiyle 5,5 lirayla Batman’dan Diyarbakır Havalimanına, aynı şekilde Diyarbakır Havalimanı'ndan Batman’a ulaşım imkanına bir aylık süreç boyunca kavuşmuş olacaklar. Belediye olarak vatandaşlarımızın en az şekilde mağdur olması için böyle bir imkânı sağlayacağız” dedi.

“Rutin bir yenileme işlemidir”

Havalimanındaki bakımın rutin bir yenileme işlemi olduğunu söyleyen Canalp, “Belli bir periyodik dönem içerisinde uçakların inmiş olduğu pistlerin yenilemesi gerekiyor. Bizim pistimizin de yenilenme sürecine girdiği için rutin bir yenileme işlemidir bu. Bir aylık bir süreyi kapsayacak ve bizde bu hizmeti vermeye başlayacağız” diye konuştu.

“Gece saatleri de seferler kesintisiz sürecek”

Uçak saatlerinin bilgileri alınıp seferlerin kesintisiz yapılacağını aktaran Canalp, "Gece saatleri de dahil olmak üzere seferler kesintisiz sürecek. Uçakların indiği saat bilgilerini alacağız ve hangi saatlerde uçak var ise, sabahın erken saatleri de olsa bu hizmeti bir ay boyunca sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.(İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.