Batman'da 16 tutsak sürgün edildi

Batman'da 16 tutsak sürgün edildi
Batman M Tipi Cezaevi'nde bulunan 16 siyasi tutsak "yer darlığı" iddiasıyla sürgün edildi. Tutsak yakınları karara tepki gösterirken, sürgün edilen tutsakların bulunduğu ring aracında bazı askerlerin bozkurt işareti yapması dikkat çekti.

Batman M Tipi Cezaevi'nde bulunan biri engelli olmak üzere 16 siyasi tutsak "yer darlığı" gerekçesiyle Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Sürgün öncesi haberi duyan aileler, bu sabah erken saatlerden itibaren cezaevi önüne gelerek beklemeye başladı. Aileler sürgün kararına tepki gösterirken, tutsaklar da sürgün kararını "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile protesto etti. Cezaevi önünde bekleyen aileler bir bacağı olmayan tutsak Salih Şimşek'in posterlerini taşıdı. Aileler, çocuklarının sürgün edilmesi sırasında duygulu anlar yaşadı. Bekleyişin ardından tutsaklar 8'erli gruplar halinde ring araçlarına konularak cezaevinden çıkarıldı. Akrep tipi zırhlı araçlar eşliğinde cezaevinden çıkarılan tutsakları aileler slogan ve zılgıtlar ile karşıladı. 

Askerden tutsak yakınlarına bozkurt işareti!

Bir annenin beyaz tülbendiyle ring aracının arkasından koşması duygulu anlara sahne oldu. Sevk sırasında bazı kadınların zırhlı akrep tipi aracın hareket etmesini önlemek amacıyla önünde kalkan oluşturdukları görüldü. Bir bacağı olmayan Salih Şimşek isimli tutsağın yakınları arasında bulunan torununun gözyaşları arasında, "Polisler dedemi niye götürdü" şeklinde tepki gösterdiği gözlendi. Bu sırada ring araçlarında bulunan askerlerin bozkurt işareti yapması dikkat çekti. 

'Bu ay içinde ikinci bir grup daha sürgün edilecek'

Bir bacağı olmayan PKK'li tutsak Salih Şimşek'in avukatı Kemal Üner, sürgün kararına tepki göstererek, Batman Başsavcılığı ve cezaevi 2'nci müdürü ile kararın bozulması ile ilgili görüşme yaptıklarını; ancak kararın bozulmadığını söyledi. Bu karar Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından çıkartıldığını belirten Üner, "Cezaevi 2. Genel Müdürü ile yaptığımız güreşmede bu ay içinde 2'nci grubun sürgün edildiği bilgisini bize verdi. Ancak bu tutukluların ismi beli değil. Bu karar Bakanlık tarafından hükümlü ve tutuklu ailelerine verilen bir cezadır. Bu süreçte bu sürgünlere hiç gerek yoktu. Salih Şimşek'in sürgün edilmesi ise kendisine veren ikinci bir cezadır" diye konuştu. 

1'i engelli 16 kişi sürgün edildi

Edinilen bilgilere göre, sürgün edilen tutsakların isimleri şöyle: Ali Aykaç, Celal Aykaç, Delil Yılmaz, Ercan Tunç, Ferhat Yıldırım, Habip Tekin, İsmail Yüksel, Mazhar Çınar, Mehmet Acar, Melek Çurpan, Müslüm Temel, Rıdvan Çoban, Salih Şimşek, Serdar Şahin, Süleyman İlik ve Veysel Yürek.

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.