Batman'da 3 bin kişiye iş imkanı

Batman'da 3 bin kişiye iş imkanı
Türkiye'deki önemli tekstil firmaları üretim yapmak için Batman'da fabrika kuruyor.

Batman'da 3 bin kişiye iş imkanı

 

BATMAN - Türkiye'deki önemli tekstil firmaları üretim yapmak için Batman'da fabrika kuruyor.Çözüm süreciyle sağlanan huzur ve güven ortamının yanı sıra teşvik uygulaması sayesinde Batman'a il dışından çok sayıda yatırımcı geliyor.

Firmaların talebi üzerine Batman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) son olarak LC Waikiki, Defacto, Gama-Teks, Üniteks ve FGC Tekstil firmalarına toplam 80 dönüm arsa tahsis edildi.Yıl içerisinde üretime geçmesi hedeflenen fabrikalarda 3 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

-142 yatırımcı fabrika kurmak için sıra bekliyor

Vali Azmi Çelik, yaptığı açıklamada, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde yer sıkıntısı olduğu için yatırım taleplerini karşılayamadıklarını ancak büyük firmalara öncelik verdiklerini söyledi."Ulusal ve uluslararası firmaların Batman'da yatırım yapmasının en büyük nedeni çözüm sürecidir" diyen Çelik, Batman OSB'de 142 yatırımcının fabrika kurmak için sırada beklediğini kaydetti.Çelik, Batman OSB'deki yer sıkıntısı olmasına rağmen yatırımcıların taleplerini karşılamaya gayret gösterdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:"Özellikle tekstil sektöründe ülke ekonomisinde önde olan firmaların taleplerini mevcut imkanlarımızla karşıladık. OSB'de 54 firma üretimde, 11 firmamız inşaat aşamasında, bir firmamız ise proje aşamasındadır. Bu yatırımlar bizi mutlu ediyor. İnşallah bu süreç böyle devam edecek ve insanımız işe kavuşacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.