Batman’da BDP’lilere saldırı: 1 ölü 6 yaralı

Batman’da BDP’lilere saldırı: 1 ölü 6 yaralı
HÜDA-PAR üyesi olduğu iddia edilen bir grubun BDP'li gençlere uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu Özcan Temel (26) isimli yurttaş yaşamını yitirdi, biri ağır 6 kişi yaralandı. Saldırının görgü tanığı Sedat Kaya, HÜDA-PAR’lı grubun kendilerini rastge

Batman Petrol Mahallesi’nde HÜDA-PAR üyesi olduğu belirtilen kalabalık bir grup, 2 gün önce seçim çalışması yürüten BDP’lilerle çıkan tartışmanın ardından, akşam saatlerinde BDP'li gençlere kalaşnikof silahlarla saldırdı. Gençlerin üzerine rastgele ateş açılması sonucu 2 çocuk babası Özcan Temel isimli yurttaş olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırıda Mert Kasar, Mehmet Aras, Mazlum Biçen, Samet Kurt adlı gençler ile ismi öğrenilemeyen 2 kadın çeşitli yerlerinden yaralandı. Temel’in cenazesi Özel Medical Park Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralılar ise Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alındı. Yaralılardan Mert Kasar’ın durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın duyulması üzeri Temel’in akrabaları, BDP yöneticileri, STK temsilcileri ile yüzlerce yurttaş da hastane önüne akın etti. Saldırının ardından HÜDA-PAR üyeleri olay yerinde kaçarken, mahalleli gençler ise sokaklara çıkarak sloganlar eşliğinde saldırıyı protesto etti. 

‘Sokakları 90’lı yıllara çevirmelerine izin vermeyeceğiz’

Olayın görgü tanıklarından Sedat Kaya, iki gün önce Petrol Mahallesi’nde BDP’nin seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, HÜDA-PAR yöneticileri ve çalışanlarının kendilerine tepki gösterdiğini söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından akşam saatlerinde HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticilerinin kalaşnikof silahlarla üzerlerine ve rastgele ateş açtığını anlatan Kaya, “HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticileri bizim arkadaşları tehdit ederek, çalışmalarına izin vermedi. Kadın ve çocuk demeden bizim üzerimize ateş açtılar. Saldırıda dört arkadaşımız yaralıdır ve bir arkadaşımız, Özcan Temel yaşamını yitirdi. İsmi öğrenilmeyen iki kadın yaralı daha var. Polisler onları gördüğü halde hiçbir müdahalede bulunmadı” dedi. HÜDA-PAR çalışanları ve yöneticileri tekbir atarak kendilerine saldırdığını da dikkat çektiğini dile getiren Kaya, “Allah partisiyiz. Allah adına çalışıyoruz diyorlar. Bir de kalkıp silahlarla bize saldırıyorlar. Yine sokakları 1990’lı yıllara çeviriyorlar. Biz onların saldırıları karşısında sessiz durmayacağız. Artık biz 1990’lı yıllardaki Kürtler değiliz” diye konuştu. 

Öte yandan yaklaşık 100 kişilik HÜDA-PAR'lı grubun Çarşı Mahallesi'nde araçlarla tur attığı bildirildi. 

(DİHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.