Batman'da DEDAŞ işçilerinden suç duyurusu

Batman'da DEDAŞ işçilerinden suç duyurusu
DEDAŞ bünyesinde Batman ve ilçelerinde görev yapan TES-İş'e bağlı işçiler bağlı oldukları taşeron şirket Anadolu Girişim Holding'in sendikalı olduğu gerekçesiyle işte çıkarma tehdidinde bulunmasını protesto etti ve işveren hakkında suç duyurusunda bulundu

BATMAN - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) üyeleri, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.(DEDAŞ) bünyesinde ihale alan taşeron şirket Akdeniz Girişim Holding Yönetimi Kurulu'nu protesto etti. Taşeron şirket tarafından sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılma ile tehdit edildiklerini belirten işçiler DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP Batman Belediyesi eş başkan adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve STK temsilcileri de işçilere destek verdi. Açıklama öncesi davul zurna eşliğinde halaylar çeken işçiler, sık sık, "Vur vur inlesin Akdeniz dinlesin", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Selam selam Batman halkına bin selam" sloganı atarken, "Taşeron köleliktir" pankartı ve "Taşerona hayır", "Korkutmaya, baskıya ve tehdite boyun eğmeyeceğiz", "Çağdaş toplum örgütlü toplumdur" ile "Eger hûn nebin yek hûnê herin yek bi yek" dövizleri taşıdı. 

Suç duyurusunda bulunuldu

TES-İŞ üyeleri adına açıklama yapan TES-İŞ Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü, özlük haklarının yok sayılması ve bağlı oldukları taşeron şirketin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarma tehdidinde bulunmasını protesto ettiklerini belirterek temel amacın sendikalı işçileri istifa ettirmeye çalışma amaçlı olduğunu kaydetti. Bu uygulama ve yaklaşımların TCK 118. Maddesi gereğince suç olduğunu dile getiren Öncü, Akdeniz Holding Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Oğuz'un 31 Ocak günü DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü'nde yaptığı toplantıda üye arkadaşlarını tehdit ettiğini ve sendikadan istifa etmelerini istediğini belirten Öncü, üyelerinin maruz kalacakları iş kazalarından Süleyman Oğuz adlı kişinin sorumlu olacağını kaydetti. Rojava direnişini kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Öncü, Ortadoğu coğrafyasında Kürtlerin öncülüğünde her tür zulüm ve baskıya karşı güçlü bir direnişin olduğuna dikkat çekti. 
Açıklamanın sonucunda işçiler sözleşmelerini yaktı ve TES-İŞ üyelerini tehdit eden Akdeniz Girişim Holding hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.