Batman'da, "Hasankeyf Uygarlıklar Defilesi"

Batman'da, "Hasankeyf Uygarlıklar Defilesi"
Batman'da 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Hasankeyf Uygarlıklar Defilesi" düzenlendi

BATMAN  - Batman'da 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Hasankeyf Uygarlıklar Defilesi" düzenlendi.

Tasarımını Süleyman Güneş, sanat danışmanlığını da Hamdullah Güneş'in yaptığı 50 kişilik ekip tarafından hazırlanan defilede Kız Meslek Lisesi öğrencileri 2 bin yıl öncesine ait giyim tarzını podyuma taşıdı.Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen defile davetlilerden büyük beğeni gördü.

Sanat danışmanı Güneş, defile sonunda yaptığı açıklamada, amaçlarının Hasankeyf'i daha iyi tanıtmak olduğunu ifade ederek, bu kapsamda, "Hasankeyf Uygarlıklar Defilesi" adında bir defile düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.Bu kapsamda 50 kişilik bir ekiple 1,5 ayda hazırladıkları tasarımların Kız Meslek Lisesi öğrencilerince tanıtıldığını kaydeden Güneş, "Bu defileyle uygarlıkları anlatmaya çalıştık. Hasankeyf'te ki uygarlıkların belli sembollerini kullanarak bu koleksiyonu hazırladık. Defileyi izleyenler kendilerini bir tarihi filmin içinde hissediyor" diye konuştu.

Güneş, geçen yıl Batman'a "petrolün bulunması ile yaşanan göçü" anlattıkları  "4 Mevsim 7 Bölge Mozaik" defilesini sunduklarını hatırlatarak, bu yıl ki amaçlarının ise Hasankeyf'in tanıtımına katkı sunmak olduğunu vurguladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.