Batman'da işçilere müdahale: 1 yaralı, 8 gözaltı

Batman'da işçilere müdahale: 1 yaralı, 8 gözaltı
Batman'da iş akidelerine son verileceğini ileri sürerek eylem yapan TPİC işçilerine polisin müdahalesinde biri yaralandı, 8'i gözaltına alındı.

Türkiye Petrolleri'nin(TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPIC) yaklaşık 100 işçi iş akitlerinin feshedileceğini ileri sürerek, dün itibari ile petrol üretim kulesinde eylem başlattı. İşçiler iftar yemeklerini yedikleri sırada polislerin kendilerine müdahale ederek, yemek yemelerine engel olduklarını iddia etti. Yapılan müdahale sonrası sonrası işçilerden Cengiz Güneştekin'in yaralandığı 8 işçinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

HAKLI BİR EYLEM GERÇEKLEŞİYOR

Geniş güvenlik alan polis, Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik ve Halkların Demokratik Partisinin girişimleri sonucu bölgeden çekildi. Başkan Özdemir, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işçilerin haklı bir eylem gerçekleştirdiğini belirterek, kendilerini desteklediklerini kaydetti.Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ise bu işçilerin haklı bir eylem yaptığını sendika olarak kendilerini desteklediklerini belirtti. Bu arada eylem yapan işçilerin aileleri de destek vermek amacıyla kule alanına geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.