Baydemir ‘’Moral bozmamak gerek’’

Baydemir ‘’Moral bozmamak gerek’’
Baydemir: “Bütün bu yaşadığımız sıkıntılar, yeninin daha daha iyinin doğum sancıları olduğuna inanıyorum”

DİYARBAKIR  - Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından İtalya’nın Prato Ticaret Odası işbirliği ile yapılan Tekstil Kümelenme Projesi çerçevesinde yapılan İşbirliği Toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Türkiye’de son dönemlerde yaşananlara dikkat çekerek, “Türkiye’deki son dönemlerde kimi tartışmalara bakıp, bir moral bozukluğuna girmemek gerekiyor. Bu coğrafya ne zorluklar yaşadı. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Bütün bu yaşadığımız sıkıntıların, yeninin daha daha iyinin doğum sancıları olduğuna inanıyorum” dedi. 

“Birlikte çalışmanın tam zamanı
Toplantıda bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yatırımcılara şöyle dedi: “Tüm zorluk, zahmetlere rağmen bugün Diyarbakır'ın bütün dinamikleriyle başardığını ifade etmek istiyorum. Bütün darlıkların sonu ferahlıkmış. İnşallah daha ferah günler bizleri bekliyor, ama daha fazla çaba sarf etmek gerekiyor. Şüphesiz oturarak değil, biraz çaba sarf ederek bunu elde edebiliriz. Türkiye’nin tüm bölgesinde birbirimize dayanışma elini uzatarak, bu süreci daha da erken kılabiliriz."
Diyarbakır’da alt yapı sorununun kalmadığını belirten Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suyumuzu musluktan içiyoruz, kanalizasyon bağlantısı olmayan tek bir ev kalmadı. Bu arada İstanbul’da içme suyuna para ödüyorsunuz. Gelin yatırımınızı burada yapın, en azından içecek su konusunda ek bir külfetten kurtulmuş olursunuz. Bu da belediyemizin bir teşviki olsun. Belki bugün İstanbul’un Bursa’nın sahip olmadığı bir avantaja sahip Diyarbakır; belediye başkanından valisine ticaret odasına herkes, kentin ekonomik kalkınması konusunda hemfikir olarak çalışma halindedir. Diyarbakır’da bir kolunuzun, parçanızın olmasını istiyoruz. Birlikte çalışmanın ve üretmenin tam da zamanıdır ve tam da mekanıdır.” 

“Türkiye’de son dönemlerde yaşanan tartışmalar"

Baydemir, konuşmasında son dönemlerde yaşanan olaylara vurgu yaparak, moral bozukluğuna gidilmemesi gerektiğini dile getirdi. Bir psikolojik bariyerden söz etmek istediğini dile getiren Baydemir, sözlerine şöyle devam etti: “30 yıl boyunca pek çok şey olduğundan farklı gösterildi.Türkiye’deki son dönemlerde kimi tartışmalara bakıp, bir moral bozukluğuna girişmemek gerekiyor. Bu coğrafya ne zorluklar yaşadı. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Bütün bu yaşadığımız sıkıntılar, yeninin daha daha iyinin doğum sancıları olduğuna inanıyorum.”
DTSO tarafından Diyarbakır tekstil ve hazır giyim sektörü ve yatırım avantajları hakkında yapılan sunumun ardından başlayan Tekstil ve Hazır Giyim Sektör Toplantısı’nda, yerel ve ulusal markalar görüş alışverişinde bulundu. Buluşmanın ikinci ayağında, yerel firmaların ziyareti ve Diyarbakır kent tanıtım gezisi gerçekleştirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.