Baydemir: Oyunuz gibi sözünüz de geçerli olacak

Baydemir: Oyunuz gibi sözünüz de geçerli olacak
BDP’nin Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, Canlı Hayvan Borsası’ndaki hayvan üreticilerini ziyaretinde “Oyunuz gibi sözünüz de geçerli olacak” dedi.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir ile Eyyübiye Belediye Başkan adayı M. Şükrü Turgut Canlı Hayvan Borsası’nı gezerek hayvanlarını satmaya gelen köylülerle görüştü. Baydemir ve Turgut’a İl Başkanı Celalettin Erkmen ve partililerin de eşlik etti. Hayvan satıcıları Baydemir onuruna bir kurban kesmek istedi, ancak Baydemir kurbanın kesilmesine izin vermedi. Hayvan Borsası’nda alkışlarla karşılanan Baydemir, hayvan padoklarını tek tek gezerek tokalaştı.

Ardından Eyyübiye Başkan adayı M. Şükrü Turgut ile birlikte bir padokun üstüne çıkan Baydemir, esnaf ve köylülere hitap etti. “Sizlerle birlikte Urfa’da yeni bir sayfa açacağız” diyen Baydemir, “Barış olmadan sokaklarımızın kaldırım taşlarını altından da yapsak çare değildir. Huzur olmadan yediğimiz lokmanın bile tadı olmaz” dedi. Seçime 60 gün kaldığını her köye ulaşamayabileceklerini belirten Baydemir, köylerden gelen üreticilere tek tek komşularını ziyaret etmelerini ve Urfa’da yeni bir sayfa açmak için çalışmasını istedi.   

Bu kadar zenginliğe karşın bu fakirlik niye

Baydemir daha sonra borsanın hayvan pazar derneği yönetimini ziyaret etti. Ardından borsadaki kahvede esnaflarla oturan Baydemir, burada esnafların sorunlarını dinledi, eksiklikler hakkında bilgi aldı. Baydemir, Urfa’nın hayvancılığın merkezi olduğunu, pek çok zenginlik bulunmasına karşın Urfalıların diğer illere mevsimlik işçi olarak gitmek zorunda olduğunu belirtti ve “Bu kadar zenginliğe karşın bu fakirlik niye” diye sordu. Baydemir, “Oyunuz nasıl geçerli ise, sözünüz de öyle geçerlidir, geçerli olacaktır” dedi. Konuşmanın ardından Baydemir, hayvan üreticileri ile birlikte davul eşliğinde halay çekti.

‘Kim haklı ise onun kardeşiyiz’

“Artık güçlü güçsüzü ezemeyecek” diyen Baydemir, her zaman haklının yanında olacaklarını belirterek, “Kim haklı ise biz onun kardeşiyiz” diye konuştu. Değişim için tüm Urfalılardan ittifak ve çaba isteyen Baydemir, burada yaşlı bir hayvan satıcısına 30 Mart seçimleri sonrasında Urfa Büyükşehir Belediyesi’nde randevulaştı. Borsadaki lokantaya da geçen Baydemir burada ocağın başına geçerek ciğer pişirdi. Baydemir, Canlı Hayvan Borsası’ndan “Urfa seninle gurur duyuyor” sloganları ile uğurlandı.

Baydemir ve beraberindekiler daha sonra Buğday Pazarı’na geçerek buradaki esnafla görüştü ve destek istedi.

baydemir-2-001.jpg

baydemir-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.