Baydemir: Urfa'da yeni bir sayfa açılacak

Baydemir: Urfa'da yeni bir sayfa açılacak
BDP eş başkan adayları Bağlar, Sur, Urfa, Haliliye ve Kurtalan'da çalışmalarını sürdürdü.

 Urfa'da esnaf ve nakliyecileri ziyaret eden BDP Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, "Urfa'da birlikte yeni bir sayfa açacağız" dedi. 

BAĞLAR

BDP Bağlar Belediyesi eş başkan adayları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler seçim çalışmaları kapsamında Muradiye Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Çalışmalarına sabah taziye evlerini ziyaret ederek başlayan adaylar, akabinde Muradiye Mahallesi'nde bulunan esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Sorunları yerinde görmek için Bağlar'ın her noktasını gezen adaylar, esnaflardan olumlu tepki aldı. Bağlar Belediyesi Eş Başkan Adayı Eşref Güler, başkanlık sıfatını almak için aday olmadıklarını belirterek, "Biz bu onurlu halkın bir hizmetkârı olarak kendimize bakıyoruz. Bu yüzden halkımızdan gelen şikayetleri doğal karşılayıp, sorunları bertaraf etmek için elimizden geleni yapacağımıza dair onlara söz verdik" dedi.

 

SUR

Sur Belediye eş başkan adayları gerçekleştirdikleri seçim çalışmaları kapsamında İlçenin Terkan bölgesine bağlı Çarkani, Mezre Ziyaret, Mermero ve Çırnık köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan eş başkan adayı Fatma Şık Barut, oy istemeye değil yaşadıkları sorunları dinlemeye geldiklerini kaydetti. Ardından konuşan Eş Başkan Adayı Seyid Narin ise şunları aktardı: "Eş başkanlık sistemini halkın tüm dinamiklerini ortaya koymak için geliştirdik. Bizim toplumu yönetme gibi bir derdimiz yoktur. Halkla birlikte hareket etmeye geldik. Bizim en temel çalışmalarımızın başında köylerimiz geliyor. Bu yüzden buradayız. Sizlerle köylerimizi yaşanılır hale getirmek istiyoruz" dedi.

URFA

'Urfa'da yeni bir sayfa açılacak'

BDP'nin Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Eyyübiye Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Şükrü Turgut, Buğday Pazarı esnafı ve nakliyecileri ziyaret edip, sorunlarını dinledi.
Urfa'da yeni bir sayfa açmak istediklerini söyleyen Baydemir, "Bu kentte kararları birlikte alacağız. Kenti sizlerle birlikte planlayacağız. Sizlerle birlikte bu kentte hizmet edeceğiz. Nakliyecilerle ilgili karar almadan önce mutlaka sizlerle istişare edeceğiz. Çünkü bu karar sizin hayatınızı etkileyecektir. Sizin hayatınızı etkileyecek bir kararın içinde siz yoksanız bu karar gayri meşrudur. Meşru bir karar olamaz. Bu itibarla Urfa'da yeni bir sayfa açılacaktır" diye konuştu. Urfa'da 12 bin yıllık bir zenginlik bulunduğunu, ancak kentin gelişmişlik endekslerinde geri sıralarda kaldığına işaret eden Baydemir şunları aktardı: "Bu kent bugün burada olmamalıydı. Urfa aynı zamanda bir tarım şehridir. Ama Urfa'nın insanları Karadeniz'e fındık toplamaya gidiyor. Bu yazıktır günahtır." Baydemir, Urfa'nın bir ticaret ve üretim merkezi olacağını aktardı.

HALİLİYE

Urfa'nın Haliliye ilçesinde BDP Haliliye İlçe Örgütü, Perşembe Pazarı'nda merkezi seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılış töreni "Çerxa şoreşé" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından yapıldı. BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Akça, Haliliye Belediye Eş Başkan Adayı Bekir Benek ve Av. Feridun Yazar katıldı. Açılışta konuşan Bekir Benek, "Öz yönetimle özgür kimliğe" modelinin hayata geçmesi için seçmenlerden destek istedi. Viranşehir Belediyesi'ni örnek gösteren Benek, halkın iradesini yerel seçimlere yansıtarak halkın iradesiyle bütünleşeceklerini ifade etti. 

KURTALAN

BDP Kurtalan Kadın Meclisi'nin seçim çalışmaları kapsamında Fırat Dicle Mahallesi Yeni Doğan kavşağında kurduğu çadırda Kürt kadınlarının mücadelesini anlatan slayt gösterisi gerçekleştirdi. Etkinliğe BDP Kurtalan Kadın Meclisi aktivistleri, BDP Kurtalan ilçe yöneticileri, BDP Belediye eş başkan adayları Hatice Seviptekin ve Necat Yılmaz, belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Yapılan slayt gösteriminin ardından konuşan BDP Kurtalan Eş Başkan Adayı Hatice Seviptekin, verilen mücadelenin kadınları büyük bir aşamaya getirdiğini kaydetti. Rojava halkı yıllarca kimliksiz bir yaşam sürdürdüğünü ifade eden Seviptekin, Rojava halkı verdiği mücadele sonucu kendi özerkliğini ilan ettiğini buda Kürt halkının hiçbir zaman mücadelesinden vazgeçmeyeceğinin ve zaferi elde edene kadar direneceğini gösterdiğini söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından kadınların genel olarak toplumda yaşadığı sorunlara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. 

bdp-secim-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.