Baydemir: Urfa'nın çocuklarına barışı emanet edeceğiz

Baydemir: Urfa'nın çocuklarına barışı emanet edeceğiz
"Bu kentin çocuklarına savaşı değil, barışı emanet edeceğiz"

Ş.Urfa - BDP'nin düzenlediği mitingde konuşan Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Urfa'nın kurtuluş tarihini kendisine ad yapan 11 Nisan Stadyum alanını Kurtuluş Parkı'na çevirecekleri belirterek, "Bu kentin çocuklarına savaşı değil, barışı emanet edeceğiz" dedi.

BDP'nin Urfa'da düzenlediği "Öz yönetimle özgür kimliğe" mitinginde konuşan Urfa Büyükbehir Belediye Eş Başkan aday Osman Baydemir, Urfa'ya aday olmanın büyük bir onur olduğunu söyledi. Herkesin yaratıcı rabbe karşı sorumlu olduğunu kaydeden Baydemir, yapılmayanlardan kaynaklı da insanın sorumlu olduğunu belirtti. Sık sık "Urfa seninle gurur duyuyor" sloganı atan 10 bini aşkın yurttaşa seslenen Baydemir, "İbrahim kula kul olmama mücadelesi verdi. Bu özgürlük mücadelesidir. Zengin olmak isteyenler siyasete bulaşmasın. Siyaset kutularda para saklama alanı değil, hizmet etme alanıdır" dedi.

 

"Bugün Urfa ve bizler için tarihin başlangıcıdır" diyen Baydemir, "Siyasi tarihimizin en büyük seçimi olacak. Elini sıkmadık Urfalı bırakmayacağız. Herkes halkımızın zaferini yazacak, konuşacak. İbrahimi bir ruhla demokrasiye ve Urfa'nın geleceğine sahip çıkacağız" diye konuştu. İsot yemediği konusunda kendisine iftira atıldığını söyleyen Baydemir, "Bu yalan. Çünkü biz az biber gazı yemedik. Belediyeciliğimizi 'gitsin çöp toplasın' diyerek eleştirdiler. Ama biz halkımızın yanında yer almayı görev sayıyoruz. Kapımız halkımıza 24 saat açıktır" dedi.

Urfa için hazırlanan Kalkınma Ajansı imzalı projelerin kendisi tarafından düzenlendiğini söyleyen Baydemir, "Kaynakların kullanılmasında Urfa'ya ayrılan pay Bursa, Bolu, Samsun ile kıyaslandığında deve de kulak bile değildir. Dünyanın her tarafından yerel yönetim deneyimlerini aldık" diye konuştu. "Urfa'yı Halil u Rahman kimliğine tekrar kavuşturacağız. " diyen Baydemir, konuşmasının sonunda tüm inançlara ve Arap yurttaşlara selam göndererek, "Bu kentin çocuklarına savaşı değil, barışı emanet edeceğiz" diye konuştu.

baydemir-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.