Bayramı çadırlarda karşıladılar

Bayramı çadırlarda karşıladılar
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, hendek ve barikat operasyonu sırasında evleri yıkılan vatandaşlar, bayramı çadırlarda karşıladı.

 

 

 13 Mart’ta ilan edilen ve 30 Mayıs’ta kısmi zamanlı olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda evleri zarar gören ve bu nedenle çadırlarda kalan vatandaşlar, bayramı buruk karşıladı. Kurdukları derme çatma çadırlarda kalan ve evlerinin zarar tespiti için gerekli süreci takip eden vatandaşlar, tüm olumsuzluklara rağmen birbirleriyle bayramlaşarak, gelen misafirlere ikramlarda bulunuyor. Evleri yıkıldığı için bayramı çadırda karşıladıklarını belirten Şevket Turgay isimli vatandaş, “Eskiden bayramları evimizde, bahçemizde ailemizle beraber karşılardık. Şimdi ise hepimiz dağılmış durumdayız. Bayramı çadırda geçiriyor, gelen vatandaşları da elimizden geldiğince ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.

  Yapacak bir işleri olmadığı için kiraya çıkamadıklarını da ifade eden Turgay, “İlçede kiralar 400 ile 700 TL arasında değişiyor. İş güç olmadığı için kiraya da çıkamıyoruz. Zaman zaman yağmur yağıyor, bizler de ıslanıyoruz ama başka bir çaremiz olmadığı için katlanıyoruz” ifadelerini kullandı(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.