Baysal’dan vergi taksidi uyarısı

Baysal’dan vergi taksidi uyarısı
Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara yeniden yapılandırılan vergi taksidi uyarısı yaptı.

 

 Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, bazı alacakların yapılandırılmasında ilk taksit veya peşin ödemelerin 30 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

Ödeme yapılmazsa yapılandırma bozulacak

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı, yeniden yapılandırılan vergi borçlarında ilk taksit veya peşin ödemelerin 30 Kasım’a kadar yapılması gerektiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin  Baysal, taksit ödemesini gerçekleştirmeyen vatandaşların yapılandırmalarının bozulacağı uyarısında bulundu. Baysal, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" ile milyonlarca mükellefi ilgilendiren trafik cezası, vergi ve prim borcu, idari para cezaları, öğrenim ve harç kredileri, vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim borçları gibi birçok borç ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalarının yeniden yapılandırıldığını hatırlatarak vatandaşları uyardı.

’30 Kasım’a kadar ödeme yapın’

Baysal, her kesimini ilgilendiren ve tarihi fırsatlar sunan uygulamada bazı önemli hususlar olduğuna dikkat çekerek taksit ödemelerinin 30 Kasım’a kadar mutlaka yapılması gerektiğini söyledi. Baysal,"Trafik cezası, vergi ve prim borcu, idari para cezası, öğrenim ve harç kredileri ve daha birçok alanda kamuya borcu olan vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmamalı. İlk taksit veya peşin ödemelerin 30 Kasım'a kadar yapılması gerekiyor. Aksi halde, kanunun getirdiği ve başvuru yaparak elde ettikleri tüm hakları kaybederler. Kanundan yararlanmak isteyip de bunu nasıl yapacağını bilmeyen vatandaşlarımız, 444 0 189 numaralı VİMER hattımızı arayabilir ve sorularına cevap alabilir. Ayrıca, vergi dairelerinde kurulan özel bilgilendirme stantları da yine vatandaşımız için hizmet veriyor. Tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve ödemelerini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Saffet AZBAY/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.