BDP Diyarbakır’da seçim çalışmalarına hız verdi

BDP Diyarbakır’da seçim çalışmalarına hız verdi
Yerel seçimlere ilişkin seçim çalışmalarını sürdüren BDP Diyarbakır'ın Kayapınar, Şırnak'ın Silopi ilçesi ve Siirt'te yurttaşlarla buluştu.

Haber Merkezi - Diyarbakır Kayapınar Belediyesi eş başkan adayları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet halkla buluştu. Diclekent Mahalle Evi'nde yapılan halk buluşma etkinliğine çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, BDP eş belediye başkan adayları katıldı.

 Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan aday tanıtımı programında ilk olarak eş belediye başkan adayları halka tanıtıldı. Tanıtımın ardından Kayapınar Belediyesi Eş Başkan adayı Mehmet Ali Aydın, Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini lanetleyerek konuşmasına başladı. Ardından yerel seçimlere değinen Aydın, "Seçimlerin ötesinde Sayın Öcalan'ın başlattığı süreci sahiplenme ve özgürlüğüne kavuşması anlamında bir referandum niteliği taşıyor. 40 yılı aşkın süredir özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mücadelesini sahiplenme seçimidir. Bizler bu bilinç ve gerçeklikle seçim çalışmalarını özveriyle sürdürüyoruz" dedi. Eş belediye başkan adayı Fatma Arşimet'te Paris katliamında yaşamını yitirenleri anarak başladığı konuşmasında 30 Mart seçimlerinin önemine işaret ederek, "Kürt halkı bu güne gelene kadar büyük acılar ve bedeller ödedi. 30 Mart seçimleri sonuçları bu değerleri sahiplenme ve yeni sürece kalıcı hale getirmesi anlamıyla önemli bir seçim" diye konuştu. 
 

Yapılan konuşmaların ardından adaylar yerel yönetimlere ilişkin proje ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

bdp-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.