BDP lideri köşke çıktı

BDP lideri köşke çıktı
Demirtaş:"Cumhurbaşkanı Gül'ün muhalefet liderlerini daveti Doğru bir adım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda parlamentonun, muhalefetin görüşlerini alıyor olması önemlidir"

"HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi AKP bu konuda uzlaşmaya açık olursa biz destekleriz ama AKP'nin şu haliyle sunduğu değişikliği biz doğru, demokratik görmüyoruz, desteklemeyeceğiz"

İstanbul - BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili görüşme davetinin önemli olduğunu belirterek, "Doğru bir adım olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda parlamentonun, muhalefetin görüşlerini alıyor olması önemlidir" dedi.

Demirtaş, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 19'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın duruşmasını izledi.

‘’ Umut ediyorum ki adil bir yargı düzeninin oluşturulması konusunda sayın Cumhurbaşkanının almış olduğu inisiyatif fayda getirir. HSYK düzenlemesine hem eleştirilerimiz hem de önerilerimiz var bunu paylaştık. " dedi.

bdp-2-001.jpg

bdp-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.