BDP Mutki'yi özgürleştirecek!

BDP Mutki'yi özgürleştirecek!
Dağların arasına konumlanan, bir dönem şiddetli çatışmaların yaşandığı ve toplu mezarlarla gündeme gelen Bitlis'in Mutki ilçesi, sistematik ve psikolojik baskısının hüküm sürdüğü merkezlerden biri konumunda.

Mehmetşah ORUÇ

Bitlis-   BDP, yerel seçimleri kazanarak Mutki'ye barış ve huzur getirmeyi hedefliyor. BDP Mutki Belediye Eş Başkan adayları Özcan Birlik ve Esma Gümüş, halkla birlikte ilçeyi yeniden inşa edeceklerini belirtiyor. 

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre (2010); ilçe nüfusu 34.750 olarak tespit edildi. Nüfusun 2.260'ı merkezde, 32.490'ı ise köylerde yaşıyor. 1500 ile 1700 seçmene sahip olan Mutki'de, yerel seçimlerde BDP'nin şansının oldukça yüksek olduğu bildirildi. Halkın artık huzur ve barış istediğini belirten BDP Mutki Belediye Eş Başkan adayları Özcan Birlik ve Esma Gümüş, seçimleri kazanarak ilçeye huzur ve barışı getirmenin yanında halkla el ele ilçeyi yeniden inşa edeceklerini vurguladı.

İlçenin 90'lı yıllarda gençlerin ciddi bir örgütlenme yeri olduğunu belirten BDP Mutki Belediye Başkan Adayı Özcan Birlik, ancak yaşı ilerlemiş insanların askeri bir üniforma görmesi durumunda halkın hala ‘hazır ol’a geçtiğini ve bunun da devleti o sistematik baskının ne kadar ciddi olduğunu bir göstergesi olduğunu ifade etti. İlçede halkı yeniden örgütlenme çalışmaları yaptıklarını aktaran Birlik, "Halkın kimliğine kavuşması için çalışmalar yapıyoruz. Devlet baskısının dışında aile baskıları devam etmektir. Sistemin askerleri dediğimiz ve kendi ceplerini düşünenler, halkın üzerinde lokal baskısı devam ediyor. Tehdit, ötekileştirmeyle ve kendi kimliğine sahip çıkanların hepsini 'terörist' ilan ediyor" dedi. İlçenin bir toplum mezar bölgesi olduğunu belirten Birlik, "Geçtiğimiz yıllarda çöplükte bilinen bir toplum mezarın yanında dağlarda birçok toplum mezarın olduğu bilinmektedir" diye konuştu. 

bdp-mutki-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.