BDP özel tim saldırısını Ala’ya sordu

BDP özel tim saldırısını Ala’ya sordu
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şırnak’ın İdil ilçesinde özel timler tarafından dövülen yurttaşların durumunu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

ANKARA- Şırnak'ın İdil ilçesinde önceki gün özel hareket timleri tarafından fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalan yurttaşların durumuna ilişkin BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi. Kaplan, İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi’nde misafirlikten dönen Faik Kaplan ve akrabalarının Şırnak'tan görevli gelen, once iki zırhlı araç ve sonra dörde çıkan sayıları yirmiyi bulan özel harekat timleri tarafından dövüldüklerini hatırlatarak, konuya ilişkin Ala’nın şu sorulara yanıt vermesini istedi: 


“Ateşkes ve çözüm sürecinde 15 aydır bir çatışmanın yaşanmadığı Şırnak ilinde; özel timler Valiliğin emri ile mi? yoksa paralel devlet güçleri tarafından mı bu saldırıyı gerçekleştirdiler? 1990’lı yıllarda dahi görülmedik şekilde, özel timlerin kadınları, çocukları, adı geçen şahısları suçları olmadığı halde darp etmesi hakaret ve küfürlerde bulunması, aile mahremiyetini ve konut dokunulmazlığını ihlal etmesi emrini kim verdi, haklarında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı? Kabataş’ta baş örtülü bir kadına yapılan saldırıdan daha vahim bu saldırıda kadınların, kızların, çocukların dövülmesi, küfür ve hakaretler ahlaki, insani ve vicdani açıdan hoş görülüp, korunamıyacağına göre açıklayacak mısınız? Çözüm sürecinde halkın infialine neden olacak şekilde, planlı bir şekilde Şırnak BDP milletvekili olarak yakınlarımın seçilmesi çözüm sürecine yönelik provakasyonun arkasında kimler vardır? Saldırı anı mobesa kameraları tarafından kaydedilmiştir, bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşmayı ve savcılığa vermeyi düşünüyor musunuz? Askeri görevini yapan bir genci, yakınlarını, kadınları silahla darp edip küfür ve hakaret eden, rapor almasına neden olan özel tim mensuplarını görevden alacak mısınız? 155 arandığında gelen ilçe polislerine onlarca tanık huzurunda ‘s..tirin gidin’ diye galiz küfürlerde bulunan ve kovan, özel timler hangi hiyerarşi ve güce bağlıdır? İlçe kaymakamı ve emniyeti dışında kimden emir almaktadırlar? 155 Polis İmdat telefonundan sonra olay yerine giden polisler neden hiç bir işlem yapmamıştır? Olayla ilgili neden tutanak tutmamışlardır?”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.