BDP: Roboski“takipsizlik” kararı bir darbedir!

BDP: Roboski“takipsizlik” kararı bir darbedir!
BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski kararını eleştirerek, "Bu bir darbedir" dedi.

ANKARA -  BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski katliamı soruşturmasında verdiği karara ilişkin BDP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.Toplantıya BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş'ın yanı sıra komisyon üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Beştaş, bu sabah 34 Roboski'li gencin yeniden katledildiğini belirterek, "Bu bir darbedir. Gerçekten bu karar darbe niteliğindedir" diye konuştu. Beştaş, emri verenin aklanması için 2 yıl beklendiğini vurgulayarak, "Takipsizlik kararını okuyunca soruşturma yapılmadığını bir kez daha gördük. Uygun zaman beklediler failleri ve katilleri aklamak için. Bu bekleme sürecine de soruşturma adını vermişlerdir. Zaten şüpheli ve failleri tespit etmek istemediniz" dedi. 

'Şüpheliler neye göre belirlendi?'

Beştaş, karara bakıldığı zaman kararda 5 şüphelinin bulunduğunu ancak bunların neye göre belirlendiğinin ise ortada olmadığını söyledi. Beştaş, "Neden burada genelkurmay başkanı yok? Sıralı amirler veya siyasi sorumlular burada yoklar? Kararın devamında uzun uzun sıralı amirlerin konuşmaları ve eylemleri anlatılmış. Ama bunlarda da bazıları şüpheli listesinde var bazıları ise yoktur. En son genelkurmay başkanına gidiliyor. Zaten o zaman MGK toplantısı olduğu biliniyor. Orada harita gönderiliyor ve hava harekâtına onay veriliyor" dedi. 

'Kürtler nasıl bir 'kumpasın' içindeler'

Beştaş, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Genelkurmay'a 'kumpas' kurulduğunu iddia edenler Roboski konusunda ne diyecek. Kürtler nasıl bir kumpasın içindeler. Roboski budur işte. En büyük kumpas, en büyük haksızlık ve en büyük adaletsizliktir. Türkiye'de Kürtlere karşı uygulanan bütün katliamlar bugüne kadar cezalandırılmamıştır. Şu ana kadar hükümetten Roboskiye ilişkin açıklama yapılmadı. Bugün niye suskunlar. Bu takipsizlik kararını biliyorlar mıydı? Niye böyle bir zaman beklendi açıklasınlar. Bir haftadır suni bir gündem yaratıldı yeniden yargılama üzerinden.

Bununla karar arasında nasıl bir bağ var? Karar bir sabah operasyonu ile geldi. Bizim vekaletimiz var ama bunu öğrenemedik. Hiç kimseye tebligat yapılmadı. Bugün milletvekillerinin yemin içeceği biliniyordu. Kürtlere sus payı mı veriliyor. Biz bunları almayacak kadar büyük acılı bir tarihten geliyoruz. Milletvekillerinin tahliyesinin karşılığı katliamı aklamak mıdır? Bu zamanlama kesinlikle daha önceden planlanmıştır." 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.