BDP Siirt’te başkan adaylarını tanıttı

BDP Siirt’te başkan adaylarını tanıttı
BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, Siirt’te il ve ilçe belediye başkan adaylarını halka tanıttı.

Siirt – Siirt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen aday tanıtım mitinginde halka seslenen BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, “Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak döneminde çok önemli projeler hayata geçirildi. Özellikle belediyenin ekonomik sıkıntıları çözüldü, borçları ödendi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu seçimler herhangi bir yerel yönetim seçimi değil. Bu seçim Kürt halkının demokrasi ve özgürlük yürüyüşündeki en büyük gücü olacak. Rojova’ya büyük bir güç olacaktır. Biz halk olarak burada güçlendikçe, özgürlük mücadelemizi de daha fazla güçlendirdikçe Rojova’daki halkımızın sorunlarını da çözmede daha güçlü olacağız” dedi. 
Demirtaş ise, “Siirt’e aday tanıtımı için geldik. Ancak halkımızın yoğun bir katılımı programı mitinge dönüştürdü. Biz Türkiye geneli tüm belediye başkan adaylarımızın hizmet edebileceğine inanıyoruz. 5 yılda Siirt’in sorunlarını çözmek elbette kolay değil. 5 yılda çok önemli hizmetler yaptık, gelen arkadaşlarımız yarım kalan projeleri de tamamlayacaktır. Hiçbir zaman mahalle ayrımı yapmadık. Bu oy verdi ona hizmet edelim, şu oy vermedi ona hizmet yapmayalım mantığı içinde olmadık. Herkesin insan onuruyla yaşamaya hakkı olduğunu gözeterek hizmet götürdük, partimizin temel felsefesi de budur. Siirt gibi bir yerde artık Türkiye’ye en güçlü bir mesajı verme zamanı geldi” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından BDP’nin Siirt Belediye Başkan adayı olan kapanan HADEP’in eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

bdpsiirt-1.jpg

bdpsiirt-3.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.