BDP ve HDP heyetinin yarın İmralı'ya gitmesi bekleniyor

BDP ve HDP heyetinin yarın İmralı'ya gitmesi bekleniyor
BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Adalet Bakanlığı'na PKK Lideri Öcalan ile görüşmek için yaptıkları başvuruya olumlu yanıt verildi. Heyetin yarın İmralı Adası'na gitmesi bekleniyor.

BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'in Adalet Bakanlığı'na PKK Lideri Öcalan ile görüşmek için yaptıkları başvuruya olumlu yanıt verildi. Buldan, Önder ve Baluken'den oluşan heyetin hafta sonu İmralı Adası'na gitmesi bekleniyor. Heyetin başvurusuna Adalet Bakanlığı'ndan gelen olumlu yanıt, BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan tarafından da teyit edildi. Buldan, "Heyetimizde benim dışımda Sayın Önder ve Sayın Baluken yer alacak" dedi. Buldan, görüşmenin yarın gerçekleşmesini beklediklerini de söyledi. 

Önder, son olarak beşinci BDP heyeti içerisinde 14 Nisan'da İmralı'daki görüşmelere katılmıştı. Gezi direnişinin ardından ise, Önder'in yaptığı başvurular Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.