BDP Yenişehir”de halaylı açılış

BDP Yenişehir”de halaylı açılış
BDP Yenişehir İlçe Örgütü, Sanayi Mahallesinde törenli, halaylı seçim bürosu açılışı yaptı.

Açılışa BDP Yenişehir  İlçe Eş  Başkan adayları   Selim Kurbanoğlu- Ülkü Baytaş, BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP  İlçe Örgütü yöneticileri ve yurttaşlar katıldı.

 

Açılışta konuşma yapan Kurbanoğlu,"  Hem Kürt anneleri hemde Türk anneleri artık yeter diyorlar.Bundan sonraki süreç artık diyalog sürecidir. Barış ve özgürlük sürecidir. Kürt halkı bunu 2013 Newroz'unda ilan etti. Devlet, hizmet eden çok sayıda arkadaşlarımızı cezaevlerine attı. Belediye başkanlarımız ve diğer siyasetçilerimiz halkımızın dili, kültürü ve hakları için mücadele ettiler. “”dedi. Herkesin sorumluluk bilinciyle çalışması gerektiğine vurgu yapan Kurbanoğlu Kürtler için 30 Mart 2014 te  yapılacak olan yerel seçimlerin, birlik ve beraberliklerinin pekiştiği  bir yıl olacağını söyledi.

 

Bu seçimde atacağımız adım özgürlüğe atılacak adımdır.

BDP Yenişehir  Eş  Başkan adayı Ülkü Baytaş ise "Mücadelede kadınlarımızın yükü çok ağır, bu mücadelede her zaman olduğu gibi  kadınlarımızın büyük sorumluluk taşıdığını biliyoruz. Bu yerel seçimlerde de her zamanki gibi kadınlarımızın üzerine büyük yük düşmektedir. Biz kadınlar Sakine, Fidan ve  Leyla arkadaşlarımızın gittiği yoldan yürüyeceğiz. Bu yerel seçim çalışmaları sonucunda da Yenişehir belediyemizi yüksek bir oy oranıyla tekrardan halkımıza  kazandıracağız. Bu seçimde atacağımız adım özgürlüğe atılacak adımdır." Dedi.

 

Konuşmaların ardından sanayi mahallesi seçim bürosunun açılışı yapıldı. 

bdp-yenisehir-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.