BDP’den “bayrak kavgası” açıklaması

BDP’den “bayrak kavgası” açıklaması
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, önceki gün partililer ile bir başka partili grup arasında yaşanan bayrak kavgasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

DİYARBAKIR -BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasına İl Eşbaşkanları Mehmet Emin Yılmaz ile Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Fırat Anlı, partililer ve yaklaşık bin kişilik bir grup katıldı. Dün yaşanan bayrak kavgasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Bir kez daha özellikle son birkaç olaydır bizleri bir çatışma zeminine çekmek istediklerini biliyoruz. Bunun kararını da Amed’den vermediklerini biliyoruz, Ankara’dan veriyorlar. Dün Dicle Üniversitesi’nde yaşanan, Lice’de ve son olarak Amed’de bunların bir tesadüf olmadığını biliyoruz. Bu tesadüfler karşısındaki tutumumuz da bundan sonra daha farklı olacak, bunu da böyle bilsinler” dedi.

“Bu konuda duyarlı olmaya da devam edeceğiz” diyen Anlı, “Ancak şunu çok iyi bilsinler. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmesinler. Son yaşanan durumlarda sanki Barış ve Demokrasi Partisi ile birileri çatışmasıymış gibi bir algı yaratılmak isteniyor. Bu algının düzeltilmesi lazım. Birileri BDP ve çalışanlarına saldırıyor. Bu böyle bilinsin. Biz her ne olursa olsun bugüne kadarki sükunetimizi koruduk. Birileri bizi huzura, sükunete davet ediyor. Zaten pozisyonumuz budur. Ama şunu çok iyi bilsinler bu ve buna benzer durumlar geliştiği müddetçe bahsedilen huzur, demokratik ortamın yaşam bulması, gelişmesi mümkün olmayacaktır. Şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz ve herkes de bilsin bundan sonra dayak yiyen taraf Barış ve Demokrasi Partisi tarafı olmayacaktır” diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.