BDP'li Tan tulumbacılara benzetti

BDP'li Tan tulumbacılara benzetti
Hakim savcıyı dinlemiyor, savcı polise söz geçiremiyor. İtfaiyeye 'yangına git' diyorsun, diyor ki 'boşver.' Böyle bir hale geldik.

TİGRİS HABER- Son günlerdeki gelişmeleri değerlendiren BDP’li milletvekili Altan Tan, düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın Roboski ile ilgili kararının "rezalet ve skandal bir karar" olduğunu ifade etti.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Tutuklamalar, Balyoz ve Ergenekon davalarından benim haberim yok, paralel bir yapılanma var, bunlar mahkemeleri ele geçirdiler, ne karar aldılarsa bunlar aldılar" dediğini iddia eden Tan, "Bu askeri savcılığın aldığı rezalet karar ile ilgili de paralel devlet mi sızdı askeriyenin içine de askeri savcılar ve hakimler böyle bir karar verdi? Paralel yapılanma askeriyenin içinde de var mıdır? Roboski rezaletini nasıl örteceksin, bunun altından nasıl kalkacaksın?" diye sordu.

 

"Bizim milli ordumuza kumpas kuruldu" denildiğini ifade eden Tan, "Bu senin milli ordun hangi milli ordu? Bu ordu, Cizre'de kendi vatandaşına dışkı yediren ordu mu? 12 Eylül zindanlarında Ramazan günü babama zorla dışkı yedirerek, iftarını bozduran ve öldüren ordu mu? 90'lı yıllarda 3 bin Kürt köyünü boşaltan ordu mu?" ifadelerini kullandı. Tan, kimsenin top yekün bir kurumla, Genelkurmay Başkanlığının binası, valinin oturduğu bina ile tapu ve belediye binası ile sorunu ve kavgası olmadığını belirterek, "Ama bu kurumlarına içine alçaklar, hırsızlar, hainler, işbirlikçiler sızmışsa veya ele geçirmişse, bunlarla herkesin sorunu var. Ama devlet ve ordu adına, giydiği üniformayı kullanarak birileri zulüm yapmışsa, katillik yapmışsa, cinayet işlemişse bunun hesabı sorulur. Bunun da kurum kendisi ile bir alakası yoktur" sözlerini sarf etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.