BDP'li vekiller ve Roboskililer Vali ile görüşecek

BDP'li vekiller ve Roboskililer Vali ile görüşecek
BDP'li vekiller ve Roboskililerden oluşan bir heyet bu gün gelişmelere ilişkin Şırnak Valisi ile görüşecek.

Şırnak- - Roboski'de askerlerin açtığı ateş sonucu başından ağır yaralanan Serhat Encü ile aynı olayda kalp krizi geçiren Naif Encü'nün sağlık durumları iyiye gidiyor. Naif Encü'nün Antep'e sevk edileceği öğrenildi. BDP'li vekiller ve Roboskililerden oluşan bir heyet ise bu gün gelişmelere ilişkin Şırnak Valisi ile görüşecek. 


Roboski ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yapılmak istenen "Güvenlik yolu"nu denetlemek için bölgeye geldiği bilgisini aldıkları Şırnak Valisi Hasan İpek'i protesto etmek için 34 kişinin TSK'ya ait uçaklarla bombalanarak katledildiği 15'inci sınır taşına yürüyen Roboskililere müdahale edilmesi üzerine başlayan olaylar sırasında 17 yaşındaki Serhat Encü başından yaralanmış, Aynı olayda Naif Encü de (60) kalp krizi geçirmişti. 


Roboski köyünde BDP'lilerin çabasıyla sona eren gerginliğin ardından BDP Şırnak İl Örgütü bugün saat 12'de askerlerin köylüler üzerine ateş açmasını basın açıklaması ile protesto edecek. Açıklamanın ardından BDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan ile Roboski köyünden bir heyet, saat 13’te Şırnak Valisi Hasan İpek'le görüşecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.