BDP’li vekillerden kürsü eylemi…

BDP’li vekillerden kürsü eylemi…
BDP’li milletvekilleri tutuklu milletvekilleri için meclis kürsüsünü işgal etti.

ANKARA - 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin son gününde BDP’li milletvekilleri tutuklu milletvekilleri için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in kürsüsünün önünde toplandı.
Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da oturumu yöneten TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in kürsüsünün önünde toplanan BDP’li milletvekilleri, tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasıyla ilgili girişimde ve açıklamada bulunmadığı gerekçesi ile Çiçek’e tepki gösterdiler. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bu konuda açıklama yapmadığı yönünde eleştirilerde bulunan BDP’li milletvekillerini AK Partili bazı milletvekilleri sakinleştirmeye çalıştı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kürsüsünün önünde toplanan milletvekillerine, “Ben daha önceden bir açıklama yaptım. Ben bu güne kadar bu konuyla ilgili çok açıklama yaptım, bir araya gelinip çözülemedi. Meclis Başkanı’ndan bir şey talep ederken evvela anayasadaki içtüzükteki yetkisine bakarsınız” dedi.
BDP’li milletvekilleri de sabaha kadar Genel Kurul’da kalacaklarını söylediler. Cemil Çiçek’in oturama ara vermesinden sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, BDP’li milletvekilleri ile bir süre görüştü. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.