BDP'liler Beşirili Êzidîlerin Çarşema Sor'unu kutladı

BDP'liler Beşirili Êzidîlerin Çarşema Sor'unu kutladı
Beşiri ilçesine bağlı Qorixê köyünde Çarşema Sor Bayramı kutlandı. BDP Batman İl Örgütü yöneticileri de bayram dolayısıyla köye giderek Êzidi yurttaşların bayramı kutladı.

BATMAN - Kutlamada konuşan Êzdi Yusuf Tagay, Çarşema Sor'un, Êzidîlerin en kadim bayramı olduğunu söyledi.

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Qorixê (Uğurlu) köyünde Êzidîlerin bayramı olan Çarşema Sor kutlandı. BDP Batman İl Örgütü yöneticileri bayram dolayısıyla köyü ziyaret ederek Êzidî yurttaşların bayramını kutladı. BDP heyetinin içinde BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, İkiköprü Belde Belediye eş başkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki'nin yanı sıra çok sayıda kişi yer aldı. Êzidî yurttaşlar tarafından köyde karşılanan BDP'lilere, Êzidîlerin geleneğinde bulunan çeşitli renklerde bayram şekeri verildi. 

Awaş ana konuklara sarı kırmızı yeşil ip hediye etti

Awaş Tagay isimli Êzidî bir anne, gelenekleri gereği konukların el bileklerine sarı, kırmızı ve yeşil ipler bağlayarak, Çarşema Sor bayramını kutladı. Tagay, Çarşema Sor Bayramı bahar mevsiminin hayır ve bereketi olduğunu söyledi. 

Ardından 75 yaşındaki Temo Yavuz ise Çarşema Sor bayramını anlatarak, Êzidî inancına vurgu yaptı. Êzidi inancının detayını konuklara anlatan Yavuz, Çarşema Sor bayramı Êzidîler için kutsal olduğunu ve hayır, bereket günü olduğunu aktardı. 

'Kültürümüzün bir geleneğidir'

Êzidî yurttaşlardan Yusuf Tagay ise Çarşema Sor onlar için en kadim ve kutsal bir bayram olduğunu belirterek, bu bayram kültürlerinin bir geleneği olduğunu altını çizdi. Çarşema Sor toprağın bereketi olduğunu dile getiren Tagay, bu bayram yeryüzündeki her şey için bereket getirdiğini altını çizen Tagay, gelen konukların kendilerini mutlu ve bahtiyar ettiğini söyledi. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.