BDP'liler bırakılan Kürt siyasetçileri ziyaret etti

BDP'liler bırakılan Kürt siyasetçileri ziyaret etti
"KCK" adı altında gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra 12 Nisan'da serbest bırakılan Kürt siyasetçilerinden kapatılan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ve Pero Dündar, BDP'liler tarafından ziyaret edildi.

MARDİN  -"KCK" adı altında 14 Nisan 2009'da gerçekleştirilen ilk siyasi soykırım operasyonunda tutuklandıktan sonra 12 Nisan'da serbest bırakılan Kürt siyasetçilerden kapatılan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ve Pero Dündar, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Nusaybin Belediyesi eş başkanları Sara Kaya ve Cengiz Kök, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir BDP'li grubu tarafından ziyaret edildi.


Ziyaretlerde konuşan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, hükümetin kendisine model aldığı Srilanka modelinin boşa çıktığını belirterek, "'Dağlarda gerillaları bitireceğiz. Siyasi alanda öncülerinin hepsini tutuklayıp, zindana atarak Kürt Özgürlük Hareketi'ni boşa çıkaracağız' diyen hükümetin tüm planları, PKK'nin, zindandakilerin, Kürt halkının ve en önemlisi Sayın Öcalan'ın mücadelesiyle boşa çıkmıştır. Bundan sonra sadece KCK tutsakları değil, cezaevlerinde bulunan PKK'li tüm tutsaklarında özgür bırakılması gerekiyor. Çünkü onlarda siyasi tutsaklardır ve bu halkın özgürlüğü için mücadele etmiştir" dedi. 

'Kürt halkının birlikte hareket etme günüdür'

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise bir parçalarının içerde diğer parçasının ise dışarıda olduğunu söyledi.

Kürt halkının mücadelesine öncülük eden PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da yakın zamanda özgürlüğüne kavuşacağını söyleyen Türk, "Kürt halkı da yeni bir siyaset yürüterek özgürlüğüne kavuşacağı inancındayız. Kürt halkı, Ortadoğu'da büyük bir güç durumdadır. Herkeste Kürt halkının özgürlüğü ve hakları olmadan hiçbir yaşamı kabul etmeyeceğini biliyor. Kürt halkı şu anda kendi yönetimini kendi eliyle yönetme çalışması içerisindedir. Bu dönem Kürt halkının birlikte hareket etme günüdür. Birlikte yaşam ve barış Kürt halkının tek isteğidir. Tüm çalışmalarımızda buna yöneliktir" şeklinde konuştu. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.