Bdp'liler yürüyüşe destek için bildiri dağıttı

Bdp'liler yürüyüşe destek için bildiri dağıttı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, 7 Kasım’da yapılması planlanan yürüyüşe katılım için esnaf ve vatandaşa bildiri dağıttı.

BDP’li Belediye Başkanları, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türkiye-Suriye sınırıda yapımı süren güvenlik duvarını protesto etmek için 7 Kasım’da Nusaybin’e gitme kararı aldı. 
Ulu Camii önünde bildiri dağıtımı öncesi basın açıklamasına BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Eşbaşkan Yardımcısı Eşref Memedoğlu, Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve çok sayıda partili katıldı. Memedoğlu, Nusaybin’de güvenlik güçleri tarafından Suriye sınırına yapılan duvarı protesto etmek üzere 7 Kasım günü yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi. Memedoğlu, “Halkımızı bilgilendirmek ve kendilerinden destek almak için bildiri dağıtacağız. Nusaybin’e yapacağımız yürüyüşle gidip oradaki duvarı yıkmayana kadar gelmeyeceğiz” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından BDP’liler, Sur ilçesinde esnafı dolaşarak yapılması planlanan yürüyüşe destek vermeleri için bildiri dağıttı.

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.