BDP'nin Ağrı'daki toplantıları miting havasında geçiyor

BDP'nin Ağrı'daki toplantıları miting havasında geçiyor
Yerel seçim çalışmaları Ağrı'da devam ederken, BDP'nin mahallelerde düzenlediği halk toplantıları miting havasında geçiyor. Partinin Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ise "1 Haziran'da güçlü bir çıkış yapıp, herkese ders vereceğiz. Ağrı'da birlik oluşt

AĞRI - Ağrı'da, 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçim çalışmalarına devam eden BDP Ağrı Belediyesi eş başkan adayları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık, dün akşam mahalle toplantılarında halkla bir araya geldi. 100. Yıl (Cezaevi) ve Beşevler mahallelerinde halka bir araya gelen adaylara halkın ilgisi büyük oldu. Mahalle toplantılarında Sakık ve Kubilay'a HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da eşlik etti. Sırrı Sakık, toplantıda yaptığı konuşmada Ağrı halkının 30 Mart'ta iradesini ortaya koyduğunu ve büyük bir özgürlük ateşi yaktığını söyledi. 


'Her oy 30 Mart'ta iradenizi gasp edenlere en büyük derstir'
Ağrı'da, Kürt özgürlük hareketinin seçimi kazandığını, fakat devletin hile yaparak ellerinden almak istediğini vurgulayan Sakık, "Siz iradenizi seçtiniz. Ama devlet sizin ortaya koyduğunu iradeyi kabul etmedi. Ortaya koyduğunu iradeyi tüm Türkiye ve Kürdistan gördü" dedi. Ağrı'da 1 Haziran'da güçlü bir çıkış yapacaklarını belirten Sakık, şöyle devam etti: "1 Haziran'da güçlü bir çıkış yapıp, herkese ders vereceğiz. Ağrı'da birlik oluşturursak tüm Kürdistan'a barışı getiririz. Bu seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değil. BDP'ye attığınız her oy, 30 Mart'ta iradenizi gasp edenlere en büyük derstir. 1 Haziran'da ya barışı desteklerseniz yada Kürtleri katleden sistemin yanında yer alacaksanız. Ama inanıyorum ki Ağrı halkı hiçbir zaman zulmeden devletin yanında yer almaz. Bunu tarihte de görebiliyoruz. Herkesin gözü bizde. Dağın, zindanın ve sürgünlerin hepsinin gözü bizde. Onun için 1 Haziran'da başarmalıyız." 

'Ağrı 30 Mart'ta kendisine oy verdi ama'
HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise Ağrı halkının, iradesini gasp edenlere karşı tutum aldığını gördüğünü söyledi. 30 Mart'ta AKP'ye oy verenlerin de haksızlığa karşı 1 Haziran'da oyunu BDP'ye vereceğini gördüğünü kaydeden Aydoğan, "1 Haziran, Ağrı'da ikinci kez zaferimizi ilan ettiğimiz gün olacak" dedi. 
Ağrı'nın sıradan bir kent olmadığını ve Kürt tarihinde önemli bir yerde olduğunu belirten Aydoğan, Ağrı'nın devletin uyguladığı asimilasyon ve tekçi sistemine karşı ilk isyan eden yer olduğunu anımsattı. 
Konuşmaların ardından halay çekildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.