BDP’nin Silvan adayları konvoyla karşılandı

BDP’nin Silvan adayları konvoyla karşılandı
BDP Diyarbakır İl Örgütü, Silvan'da miting havasında gerçekleşen karşılamayla ilçe belediye eş başkan adaylarını halka tanıttı.

Diyarbakır- Sabah saatlerinde Hazro'da gerçekleşen tanıtımın ardından Silvan'a hareket eden onlarca araçlık konvoyda bulunan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kayapınar Belediye Eş Başkan Adayı Mehmet Ali Aydın, Lice Belediye Eş Başkan Adayı Rezan Zuğurli ile merkez Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçe belediye eş başkan adayları Silvan girişinde yine onlarca araçlık konvoy oluşturan yüzlerce yurttaş tarafından karşılandı. İlçe girişindeki karşılama sonrası yine konvoy halinde kent merkezinde turlayan seçim konvoyu, daha sonra yurttaşların adaylarını beklediği Nevin Parkı Meydanı'na geldi. Alanın BDP bayrakları ve sarı, kırmızı ve yeşil flamalar ile süslendiği ve "Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" pankartının asıldığı görüldü.
Burada yüzlerce yurttaş tarafından karşılanan BDP adayları, alkış ve "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde halkı selamladı. Öte yandan tanıtım mitinginden önce meydana gitmek isteyen Silvan Malabadi Anadolu Lisesi öğrencilerinin polisler tarafından engellenmesinden dolayı gençlerle polisler arasından kısa süreli çatışma çıktı. Polisin öğrencilere müdahalesine gençler havai fişek ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Kısa bir süre devam eden çatışmanın ardından saygı duruşu ile tanıtım programı başladı.
Burada  BDP Silvan İlçe Eş Başkanı Kerem Canpolat halka hitap etti. Canpolat'ın ardından ise BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt söz aldı. Seçimlere sadece belediye başkanlığının belirlenmesi olarak bakmadıklarını belirten Zümrüt, "Bizim için 2014 yerel seçimleri Öcalan özgürlüğün ve Kürtlere statünün geleceği bir seçimdir. Farqin bugün seçim startını vererek kendi belediye başkanını şimdiden seçmiştir" diye konuştu. 

silvan-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.