Bebeğiniz glokom hastası olabilir

Bebeğiniz glokom hastası olabilir
İleri yaş hastalığı olarak bilinen ve tedavi edilmediğinde körlüğe kadar uzanan sonuçları olan glokom bebeklerde de görülebiliyor.

Hastalık ile başa çıkmanın en önemli adımı ise erken teşhis...

Glokom ya da halk arasında tam olarak doğruyu yansıtmamakla birlikte bilinen ismi ile “göz tansiyonu ya da karasu ” hastalığı, görme sinirinde sebebi tam olarak bilinmeyen bir nedenden dolayı sürekli bir şekilde hasarlanmaya ve tedavi edilmediği takdirde de zaman içerisinde görme alanında yaygın kayıp sonucu körlüğe neden olabilen birçok değişik tipte hastalık için ortak olarak kullanılan bir terimdir. Glokom adı altında toplanan tüm hastalıklarda ortak bulgu görme alanında kayıp ve körlük gelişimidir.

GÖZLERİ SÜREKLİ YAŞARIYORSA DİKKAT

- Glokom hastalığında erken tanı çok büyük önem taşıyor. Bu nedenle anne babaların yeni doğan bebeklerinin davranışlarını iyi gözlemlemeleri gerekiyor.

- Bebeğin gözünün olağandan daha büyük olması (buftalmus),

- Işıktan bebeğin çok rahatsız olması ve gözlerini ışıktan sakınması,

- Gözyaşı salgısında artış ve yaşarma şikayetlerinin olması olası bir hastalığa işaret ediyor olabilir.

- Bu bulgular mevcut ise göz hekimleri bebeği genel anestezi altında muayene eder. Bu sırada göz içi basıncı ölçülür, kornea çapları ölçülerek göz boyutlarında artış somut olarak ortaya konur ve eğer kornea bulanıklığı engel teşkil etmez ise, optik sinir ve göz açı bölgesi muayenesi yapılarak tanı konulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.