Bebeğiyle Birlikte Tutuklu Bulunan Zuğurli’ye Beraat

Bebeğiyle Birlikte Tutuklu Bulunan Zuğurli’ye Beraat
Kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle bebeğiyle birlikte tutuklu bulunan Lice Belediye Eşbaşkanı Rezan Zuğurli, 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. 

Lice Belediyesi eş başkanı Rezan Zuğurli  suçlandığı bir davadan eyleme katıldığı yönünde kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti. 25 Ekim 2016’da Diyarbakır Belediyesi eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını protesto ettiği için dava açılmıştı. Davanın 2. duruşması bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

2 AYLIK BEBEĞİYLE CEZAEVİ’NDE

Hakkında başka bir davada kesinleşen 4 yıl 2 aylık hapis cezası nedeniyle 2 yaşındaki bebeği ile birlikte Van T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Zuğurli’nin katılmadığı duruşmada avukatı hazır bulundu. Dava dosyasına gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı davanın esası hakkında mütalaasını okudu. Mütaalada olay tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yasadışı sloganlar atıldığı, polise taşlı saldırı yapıldığı, yapılan bütün uyarılara rağmen dağılmayan gruba polisin müdahale edildiği ifade edilerek, Zuğurli hakkında “eyleme katıldığı yönünde kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmesi” talep edildi.

Zuğurli’nin avukatı Habibe Danışman Beyar ise, o dönem belediye başkanı olan müvekkilinin gözaltına alınan meslektaşların durumunu öğrenmek için belediye önüne geldiğini belirterek, beraatını istedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Zuğurli üzerine atılı suçları işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

25 YILA KADAR HAPİS İSTENİYORDU

İddianamede, Zuğurli hakkında “örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak”, “Suç ve suçluyu övmek” ve “Kanuna aykırı toplantı gösteri ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtira rağmen kendiliğinden dağılmama” iddialarıyla 9 yıldan 25 yıla kadar hapis isteniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.