Bedelli Askerlik celpleri açıklandı, önemli detaya dikkat!

Bedelli Askerlik celpleri açıklandı, önemli detaya dikkat!
Yüzbinlerce kişinin merakla beklediği Bedelli askerlik celpleri bu sabah açıklandı.

Tigris Haber- Bedelli askerlik celpleri bu sabah açıklandı. 

Celplerin açıklanmasıyla yüzbinlerce kişi 'sevk başlangıç' ve 'sevk tarihi' ibarelerinin ne anlama geldiğini sorgulamaya başladı. Birçok kişi sevk başlangıcının birliğe teslim, sevk tarihinin ise tezkere günü olarak yorumladı. Bu durum bedelli askerlik süresi 15 gün mü sorusunu ortaya çıkardı. Peki, sevk başlangıcı ve sevk tarihi ifadeleri ne anlama geliyor? 


Bedelli askerlik celp dönemleri sabah saatlerinde açıklandı. 700 bine yakın kişi birliklerini ve sevk tarihlerini öğrenmek için 'e-devlet' sistemine akın etti.

Görev yapılacak birliklerini öğrenen yüzbinlerce kişi sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi ibareleri soru işareti yarattı.

Birçok kişi sevk başlangıç tarihinin birliğe teslim, bitiş tarihini ise tezkere tarihi olarak yorumladı. Bu durum bedelli askerlik süresi 15 gün mü sorusunu ortaya çıkardı.

Peki sevk başlangıç ve bitiş tarihi ne anlama geliyor?

Bedelli askerlik görevini icra etmek için birliklerine teslim olacak kişilerin sevk işlemleri, 'sevk başlangıç' tarihi itibarı ile başlıyor. Askerlerin birliklerine teslim olacakları gün ise, 'sevk tarihi' bölümünde belirtilen tarih olacak...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.