Belediye 1 ton bozuk gıda maddesine el koydu

Belediye 1 ton bozuk gıda maddesine el koydu
Halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla gıda denetimlerini rutin bir şekilde sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,

 

 

 

Kayapınar ilçesinde yaptığı denetimlerde bozuk ve son kullanma tarihi geçen 1 ton gıda ürününe el koydu.

 

Halkın sağlıklı gıda ürünlerine ulaşabilmesi için gıda denetimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde yaptığı denetimlerde halk sağlığını tehdit eden, bozuk ve tarihi geçmiş 1 ton gıda maddesini ele geçirdi. Tutanakla el konulan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, kuru bakliyat, çikolata, farklı türlerde içecek ve şekerleme türünde gıda maddeleri Karacadağ’da yer alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çöp Depolama Sahası’nda kontrollü bir şekilde imha edildi. 1 Ocak 2017 tarihinden beri kent genelinde yapılan denetimlerde şu ana kadar 4 ton bozuk ve tarihi geçmiş ürüne el koyarak imha etti.

Vatandaşlara uyarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çabuk bozulan, riskli ürünler sınıfında bulunan et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin satın alınırken ve özellikle market reyonlarında indirimde bulunan ürünlerin son kullanım tarihlerine bakmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimler sıklaştırıldı

 

Büyükşehir Belediyesi, gıda denetimlerini tatlıcılar, marketler, et ve et ürünleri satan ve depolayan işyerlerinde sıklaştırarak devam edecek.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.