Belediye 5500 kişiyi kültür ve sporla buluşturdu

Belediye 5500 kişiyi kültür ve sporla buluşturdu
Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ücretsiz yaz kurslarıyla Amed Spor Kompleksi, Cegerxwin Kültür Merkezi ve yüzme havuzu tesislerinde 5500 kişiyi kültür ve sporla buluşturdu.

 

Aziz FİDANCI

 

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü genç ve çocuklara yönelik açtığı spor, sanat ve yüzme yaz kurslarına bu yıl 5500 kursiyer kültür ve sporla buluştu.  Belediyenin ücretsiz kurslarına katılanların kurs gördüğü bölümlerde başarılı olmaları ve devam etmek istemeleri halinde belediye imkân sunuyor.

Amed Spor Kompleksi

Birçok spor dalında yüzlerce profesyonel sporcuya bünyesinde barındıran Kayapınar Belediyesi Amed Spor Kompleksi’nde açılan yaz spor kursları 2000 çocuğu sporla buluşturdu. Futbol, voleybol, tenis, basketbol, hentbol, tekvando ve atletizm ve dallarında 20 eğitmen tarafından kurs verilen çocukların tüm malzemeleri belediye tarafından karşılandı.

 

Cegerxwin Kültür Merkezi

Birçok sanat dalında akademik çalışma yürüten Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi’nde çocuk ve yetişkin olmak üzere iki yaş gurubuna 10 sanat dalında ücretsiz kurs eğitimi veriliyor. Çocuk ve yetişkinler için gitar, tembur, keman, halk oyunları, resim ve fotoğraf kursları, yetişkinler için kaval, sinema, tiyatro kursları ve yalnızca çocuklar için drama kurslarında 1000 kişiye 25 kişilik sınıflarda uzman eğitmenler tarafından eğitim verilmektedir.

 

Kayapınar Belediyesi 2500 çocuğu suyla buluşturacak

Kayapınar Belediyesi’nin geçen yıl hizmete açtığı ve büyük bir ilgi gördüğü yüzme kurslarında bu yıl 2500 çocuğa temel yüzme kursları veriliyor. Yüzme havuzunda haftanın bir günü ise engelli ve otizmlilere kurs verilmekte. Engelli ve otizmli çocukların yüzme malzemesi belediye tarafından karşılandı. Belediye yoğun talep nedeniyle önümüzdeki yıl iki yeni havuz yapma kararı aldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.