BELEDİYE 966 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLADI

BELEDİYE 966 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLADI
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Atık piller çöpe değil geri dönüşüme' adıyla sürdürdüğü kampanya kapsamında 966 kilogram atık pil topladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce, çevreye zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortak çalışma yürütüldü. Bu çerçevede, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında, 'Atık piller çöpe değil geri dönüşüme' kampanyası başlatıldı. Okulların öncelikli olduğu 32 noktaya atık pil kutusu yerleştirildi. 12 okuldan 13 bin 328 öğrencinin katıldığı kampanya doğrultusunda 966 kilogram pil toplandı. Kampanya, 30 Nisan 2015 tarihinde sona ererken, toplanan atık piller Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda paketlenerek, geri dönüşümünün sağlanması için kargoyla İstanbul’la gönderildi.

BEŞ OKULA ÖDÜL VERİLECEK
Kent merkezinde ve öncelikle okullarda toplanan atık pil kampanyasını ilçe merkezlerine taşıyarak yaygınlaştırmayı hedefleyen Çevre Koruma Daire Başkanlığı, en çok atık pil toplayan okullara da ödül vermek için hazırlık başlattı. Kampanyada topladığı 315 kilogram pille Sezai Karakoç Anadolu Lisesi birinciliği, 257 kilogram atık pille Şehitlik Meslek Lisesi ikinciliği, 196 kilogram atık pille Diclekent Ortaokulu üçüncülüğü, 57 kilogram pille 700. Yıl Ortaokulu dördüncülüğü, 30 kilogramla Çınar Bayırkonak 80. Yıl Ortaokulu beşinciliği elde etti. Çevre Koruma Daire Başkanlığı, dereceye giren okulları çeşitli hediyelerle ödüllendirecek ve kampanyaya katılan tüm okullara katkılarından dolayı teşekkür belgesi verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.